Bilim - Teknoloji Simpsons'tan Siri'ye "tokat!"
Paylaş
Simpsons'tan Siri'ye "tokat!"

Dünyanın en çok izlenen çizgi dizisi, Apple'ın çok tartışılan işlevi Siri ile işte böyle dalga geçti

Apple'ın Siri işlevinin iPhone sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırdığı bir gerçek, ancak zaman zaman istenenleri yanlış anlayarak onları çileden de çıkarabiliyor. Sıkça eleştirilen Siri ve ünlü konuşması, bu kez The Simpsons'un Pazar gecesi yayınlanan bölümünde alay konusu oldu.

Haberin Devamı

Sözkonusu bölümde Homer, "Alley McBalls" adındaki bir bovling mağazasından alışveriş yapmak istiyor ancak mağazanın yeni Apple mağazasına yer açmak üzere kapatıldığını öğreniyor. Buna kızan Homer, elindeki bovling topunu mağazanın giriş kapısına fırlatıyor, ancak top geri sekerek kafasına çarpıyor. Homer'a yardımcı olmak isteyen yan mağazanın sahibi dışarı çıkarak Siri'ye yakındaki hastaneleri soruyor. Ancak Siri, "hospitals" sözcüğünü "hos petals" olarak algılıyor ve tüm kişi verilerini silmeye başlıyor.

Siri'nin isabetsizliği nedeniyle deliye dönen yan mağazanın sahibi, "ben senden bunu istemedim" diye bağırırken Siri'den cevap geliyor: "Silme onaylandı."

Siri, gerçekte tüm kişilerinizi silmek gibi büyük işlere kalkışmasa da, zaman zaman bazı cümleleri yanlış anladığını onu kullananlar biliyorlar.

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online