Siyaset Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasında 'rüşvet' gerilimi
Paylaş
Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasında 'rüşvet' gerilimi

Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında 'rüşvet' tartışması gerilimi sürüyor. Sinan Aygün, belediyenin 'inşaattan 570 milyon TL’lik haksız kazanç' iddiası hakkında “Binayı onlara satayım diye” dedi.

CHP eski milletvekili, işadamı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkındaki ‘25 milyon lira rüşvet istedikleri’ iddiasıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda geçen delilleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Aygün, suç duyurusunun ardından ABB’den yapılan yazılı açıklamada yer alan, “Mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon TL haksız menfaat elde eden Sinan Aygün...” şeklindeki iddiayı da yanıtladı.

‘Haksız kazanç’ iddiasıyla belediyenin, emsal artışını kastettiğini belirten Aygün, “Bu konuda tek bir şey söylerim. Bu imar arttırımından dolayı. Yani bu, emsali 1.5’ten 2.5’e almak için. Belediyeye 2016’da, çevredeki emsal kararları göstererek ‘Bana 2.5 ver’ diye müracaat ettim. O dönem Melih Gökçek’le aramız yoktu. Emsalimi 2.1 verdi. ‘2.1 olmaz, 2.5 olur’ diye bunu mahkemeye götürecektim. Sonra ‘Uzatmayalım, inşaatına başla’ denildi. Çünkü yanım, karşım 2.5 emsal, bölgedeki diğerleri 3, 4, 5 diye gidiyor. Aradaki farkı 0.60 puan arttırmış oldum. Yani ‘0.60 puanın değeri, 570 trilyon (milyon)’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Kendilerine kâr kalsın"

CHP eski milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, mahkeme konusu olan, ODTÜ’nün karşısındaki TOGO İnşaat’la ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı çağrıda, “Sizin vasıtanızla çağrıda bulunuyorum. 0.60 değil, binanın tamamını içindeki arsaları, bitmiş şeklini, camları takılmış şeklini anahtar teslim 570 trilyona (milyon) ben belediyeye satayım. Belediye, Mansur (Yavaş) efendi böyle bir iddiada bulunuyorsa; 570 trilyonu (milyon) versin, ben binanın tamamını ona vereyim. ‘Bu ranttan dolayı 570 trilyon (milyon) para kazandı’ diyorlar. Ben yüzde yüzünü 570 trilyona (milyon) satayım onlara. Parayı getirsin. Rant da onların olsun. Kendilerine kâr kalsın. Bu bütün Türkiye için geçerli bu arada. Ceketimi alır çıkarım. Mansur koysun parayı, burayı ODTÜ yurdu yapsın. Alsın, ODTÜ’ye bağışlasın. 2 bin çocuğun hayatı kurtulur” dedi.

Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkındaki ‘25 milyon lira rüşvet istedikleri’ iddiasıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda geçen delilleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edeceğini açıkladı. Rüşvet iddialarıyla ilgili görüntü ve kayıtları ‘gizlilik kararı’ sebebiyle kamuoyuyla paylaşamadığını belirten Aygün, “Delilleri teslim etmedim. Onunla (deliller) ilgili, kamuoyuna vermemem konusunda bana uyarı geldi. Savcılığa elimde görüntüler olduğunu söyledim zaten. Savcılığa teslim edeceğim. Ancak şu an onları açıklamam yanlış” dedi.

Haberin Devamı

TOGO İnşaat’ın yapımı Mimarlar Odası’nın açtığı dava nedeniyle durdurulmuştu. Bu kararın bir üst mahkemeye taşınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin itiraz etmesi gerekiyordu. Belediye yargı kararına itiraz etmeyince Aygün ve Yavaş karşı karşıya gelmişti.

Hürriyet