Siyaset Sinan Oğan: Mahkeme ihraç kararımı iptal etti
Paylaş
Sinan Oğan: Mahkeme ihraç kararımı iptal etti

MHP, Sinan Oğan'ı partiden ihraç etmişti. Eski MHP Iğdır vekili Oğan bu karara itiraz etmişti. Mahkeme ihraç kararını iptal etti

MHP'nin en çok konuşulan isimlerinden Sinan Oğan, Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den ihraç edilmişti.

Haberin Devamı

TÜRKSAM Başkanı, 24. Dönem MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan bugün mikro blog sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir.' ifadelerini paylaştı.

Oğan'ı MHP'ye geri döndüren karar kesin hükmünde. Yani karara yargıtay yolu da kapalı.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIYORUZ

BBC Türkçe'ye konuşan Sinan Oğan, bundan sonra ne yapacağı ile ilgili olarak henüz karar almadığını söyledi. Oğan "Durumu arkadaşlarımla değerlendiriyoruz" dedi. Sinan Oğan, bu aşamada MHP'nin seçimde aldığı sonuç ile ilgili yorum yapmak istemediğini de belirtti.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIK SİNYALİ Mİ?

Oğan'ın paylaştığı mesajdaki ifadeler 'Sinan Oğan MHP Genel Başkanlığı'na aday mı olacak' sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Sinan Oğan şu ifadeleri paylaştı: Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibaıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme, hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Kimse ümitsizliğe kapılmasın. İçinden geçtiğimiz bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız ve Ülkücü Hareketi el birliği ile hak ettiği yüksek noktaya taşıyacağız.

Oğan, mesajını hazırladığı resimle verdi:

7 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI SONRASI 'BAŞARI NEREDE' DİYE ELEŞTİRMİŞTİ

7 Haziran seçimlerinde MHP'den vekil adayı gösterilmeyen Sinan Oğan partisinin 7 Haziran sonuçlarını eleştirmişti. HDP'nin oylarını neredeyse 2'ye katladığını buna karşın MHP'nin oy kaybettiğini belirten Oğan, "Başarı nerede?" diye sormuştu.

OĞAN, MERKEZ DİSİPLİN KURULU KARARIYLA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "ihraç edin" talimatına rağmen Iğdır İl Disiplin Kurulu'nun ihraç etmediği eski milletvekili Sinan Ogan, Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmişti.