Spor Sinan Şamil, Alman basınında

Sinan Şamil, Alman basınında

Paylaş
Sinan Şamil, Alman basınında

Alman basını, karaciğer yetmezliğiyle Ankara'da yoğun bakım altında bulunan boksör Sinan Şamil Sam'a geniş yer verdi

Bild gazetesinin haberinde, Sam’ın yoğun bakımda olduğu ve hayatını ancak bir organ naklinin kurtarabileceği belirtilerek, doktoru Dilek Oğuz’un da, acilen organ bağışına ihtiyaç bulunduğunu söylediği ifade edildi.

"SİNAN HAYATINI MAHVETTİ"

Arena Boks Kulübünün sahibi ve Sam’ın menajerliğini de yapan eski boksör Ahmet Öner, "Sinan kendi hayatını kendisi mahvetti. Yaşamından memnun değildi. Ancak organ nakli onun hayatını kurtarabilir. Onun ve ailesinin herzaman yanındayız" diye konuştu.

Berlin’de yayınlanan "B.Z" gazetesi de, Sinan Şamil Sam’ın son karşılaşmasını 2008 yılı ağustos ayında Avrupa Şampiyonluğu için İtalyan rakibi Paolo Vidoz’a karşı yaptığını, önce kaybedip daha sonra da şampiyon ilan edildiğini ancak bu tutarsız kararlardan dolayı unvanı reddettiğini hatırlattı.

"Berliner Kurier" gazetesi de, Sinan’ın yaşam mücadelesi verdiğini yazdı. Dünya Boks Konseyi’nin (WBC) 2007 yılında düzenlediği ağır siklet boks yarı final maçında Sinan, Amerikalı rakibi Oliver McCall’a karşı 12 raund sonunda karşılaşmayı az bir puan farkıyla kaybetmişti.

Haberin Devamı