Türkiye (Son Dakika) Sınava girerken okunacak dua ve sureler: LGS’ye girerken hangi dualar okunur?

Sınava girerken okunacak dua ve sureler: LGS’ye girerken hangi dualar okunur?

Paylaş
Sınava girerken okunacak dua ve sureler: LGS’ye girerken hangi dualar okunur?

Sınava girerken okunacak dua ve sureler, LGS öncesinde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Aylardır sınava hazırlanan öğrenciler kendilerini manevi açıdan da rahat hissetmek amacıyla sınava girerken okunacak dua ve sureleri öğreniyor. İslam alimleri tarafından tavsiye edilen dualar LGS’ye girerken de okunuyor.

Sınav başarı duaları hemen her sınav öncesinde büyük rağbet görürken, Pazar günü gerçekleşecek olan LGS öncesinde milyonlarca veli ve öğrenci Sınava girerken okunacak dua ve surelerle stresini yatıştırmaya çalışıyor. Maddi açıdan tüm hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler LGS’ye girerken okunacak dua ve surelerle manevi açıdan da sınava hazırlanıyor…

Haberin Devamı

SINAVA GİRERKEN OKUNACAK DUA VE SURELER: LGS’YE GİRERKEN HANGİ DUALAR OKUNUR?

1 – Sınavda unutkanlığa karşı edilecek dua

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak.

2 – İmtihana (Sınava) girerken şu dua okunur:

"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)

ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.

3 – Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;

"Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli " (10 Kere)

Haberin Devamı

ANLAMI: "Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."

4 – Sınav başlayınca da şu dua okunur:

"Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû." (10 kere)

ANLAMI:"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

5 – Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur.

Mesela Kur'an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"

ANLAMI:"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

6 – "Allahümme hır li vehter li.Vela teklini ala ihtiyari."

ANLAMI:Allah'ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah'ım beni kendi başıma bırakma.(Tirmizi,De'avat,90)

7 – Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr. (Sınava girmeden önce 3,5,7 defa okunur)

Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

Haberin Devamı