Eğitim - Kariyer Sınavsız ikinci üniversite okuma fırsatı

Sınavsız ikinci üniversite okuma fırsatı

Paylaş
Sınavsız ikinci üniversite okuma fırsatı

Her yıl üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrenci istemediği bir bölümde okuyor

Bu durumda olanların hayallerine kavuşabileceğini belirten İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, “Hayalindeki bölümü okumak isteyenler İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne (AUZEF) sınavsız başvurabilirler” dedi. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerden üniversite mezunu emeklilere ikinci bir meslek sahibi olmak isteyenlerden entellektüel birikimini artırmak isteyenlere kadar herkes AUZEF’e başvurabiliyor.

“Üniversite sınavı ile yerleştiğiniz bölümün sizin yapınıza uygun olmadığını fark ettiyseniz ikinci üniversiteyle yepyeni bir kariyer planlayabilirsiniz” diyen Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, şöyle devam etti: “Her yıl üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrenci istemediği bölümde okuyabiliyor. Bu zorunluluk öğrencilerin gelecekteki mesleklerini de şekillendirebiliyor. AUZEF olarak bu zorunluluğun ortadan kaldırılması için altı lisans altı önlisans programımızla her yaştan öğrenci ve mezuna ikinci bir üniversite okuma fırsatı veriyoruz.”

Online başvuru yeterli

Özellikle örgün eğitime zaman ayıramayanların AUZEF ile zamandan ve mekandan bağımsız eğitim alabileceğini aktaran Ersöz “Sadece online başvuru yaparak kariyerinizi yeniden şekillendirebilir ve ‘İstanbul Üniversiteli’ olabilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı