Advertorial Sindirim sisteminde denge seyahatlerinizde de sizinle
Sponsorlu

Sindirim sisteminde denge seyahatlerinizde de sizinle


Paylaş
Sindirim sisteminde denge seyahatlerinizde de sizinle

'Seyahatte sindirim sistemi düzensizlikleri yaşamamak için probiyotik kullanın'

Hacettepe Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taylan Kav; ulaşım koşullarında iyileşme ile birlikte, daha çok seyahat yapıldığını ve daha önceden gidilmemiş değişik bölgelere ulaşımın mümkün olduğunu belirtmekte, seyahat sırasında uzun yol, uyku düzensizlikleri ile birlikte alınan besin maddelerinde değişikliklerin sindirim sistemi düzensizliklerine neden olduğunu vurguluyor. Ayrıca vücudun karşılaşmadığı mikroorganizmaları içeren değişik besin tiplerinin tüketilmesi nedeniyle seyahat edenlerin birçok enfeksiyon hastalığı açısından risk altına girdiğini bildiriyor.

Kav, en sık karşılaşılan hastalıkların başında mide bağırsak sistemi enfeksiyonları geldiğini ve özellikle yaz aylarında artan sıcaklara rağmen gıdaların soğuk ortamda iyi muhafaza edilememesi ya da hijyen koşullarının sağlanmamasının ishalde artışa neden olduğunu söylüyor. Seyahate çıkanlarda görülen turist ishalinin seyahat edenlerin %22 ila 60'ını etkilediğini belirtiyor. Hastaların büyük çoğunluğunda şikayetlerin kısa süreli ve hafif olması, doktora gidilmemesi ve bazense şikayetler tatil dönüşünde başladığı için gerçek rakamın çok daha yüksek olabileceğini belirtmektedir. İnfeksiyöz turist ishalini engellemek üzere antibiyotik vermek maliyetli ve yan etkileri olan bir yaklaşım olup dirençli bakterilerin yerleşmesine yol açabileceği unutulmamalıdır. Bazı hastalarda ise taşıyıcılık durumuna yol açarak genel toplum sağlığını daha fazla tehdit etmektedir. En uygun yaklaşım turist ishali gelişimini engellemek olmalıdır. Genel olarak hijyen kurallarına uymak, temiz su kullanımı önemlidir. Bu süreçte etkili bir çözüm olan probiyotik mikroorganizmalar içeren ürünlerin kullanımını öneriyor. "Bağırsak mikrobiyotasında denge genel sağlığı belirliyor!"

Bağırsak mikrobiyotasında dengenin genel sağlığı belirlediğini belirten Kav, seyahat sırasında probiyotik kullanımının önemini şu şekilde açıklıyor: Bağırsak mikrobiyotası her insana özeldir değişik bakterilerden oluşur. Bağırsağımızdaki mikroplar; besinlerin sindirilmesinden, enfeksiyonlarla mücadeleye ve vücudun toksinlerden korunmasına kadar birçok göreve sahiptir. Seyahat gibi nedenlerle mikrobiyota dengesinin bozulması yani dışarıdan zararlı bakterilerin bağırsağa yerleşmesi; ishal ve gaz gibi sindirim sistemi düzensizliklerine neden olabilir. Dengenin bozulmasını başlangıçta engellemek için probiyotik takviyesi ürünler kullanıldığında bağırsağımıza zararlı bakterilerin yerleşmesi önlenir ve bulaşıcı ishal gibi hastalıklara karşı daha fazla korunmuş oluruz. Bu yüzden seyahat sırasında probiyotik alınması sindirim sistemi düzensizliklerini aşmada yardımcı olabilir.

'Seyahatte sindirim sistemi düzensizlikleri yaşamamak için probiyotik kullanın'

Seyahat sırasında sindirim sistemi düzensizlikleri yaşamamak için probiyotik kullanımı öneriliyor!

Seyahat sırasında uzun yol, beslenme alışkanlığının değişmesi, kontarnine gıda ve su kaynaklannın özellikle ishal, gaz, kabızlık gibi sindirim sistemi düzensizliklerine yol açabileceğini ve bunların seyahatte aksamalara neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Taylan Kav, seyahat sırasında probiyotik mikroorganizma içeren ürünlerin etkili bir çözüm olabileceğini vurguladı.

"Probiyotik mikroorganizmalar, sindirim sistemimizi düzenlemeye yardımcı olur. Vücudumuzdaki yararlı bakteri sayısının artmasına yardımcı olarak bağırsak fonksiyonlannı düzene sokar"

Seyahat sırasında uyku düzeninin değişmesi, yolculuk stresi, beslenme alışkanlığımızın değişmesi gibi pek çok faktör, sindirim sistemimizi ve bağırsaklarımızda bulunan

yararlı bakterileri etkiliyor. Sindirim sistemimizdeki bu değişiklikler seyahatte aksamalara neden olabiliyor. Seyahat sırasında sindirim sistemimizi dengelemeye yardımcı olmak için probiyotikler yani yararlı bakteriler, etkili bir çözüm olabilir.

Dünyada 60 yıldır güvenle kullanılan Enterogermina®, içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar sayesinde sindirim sisteminin dengelenmesine ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı oluyor. Yetişkin formunun içeriğinde 4 milyar, çocuk formunda ise 2 milyar yararlı bakteriyi barındıran Enterogermina®; gelişmiş üretim teknolojisi sayesinde gluten, katkı maddesi ve koruyucu madde içermiyor. Sadece saf su ve spor formdaki probiyotik mikroorganizmalardan oluşan Enterogermina®; tatsız, kokusuz ve renksiz** olma özelliği ile hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kolayca kullanılabilir. Dünyanın tercih ettiği probiyotik* Enterogermina®, seyahatleriniz sırasında da sindirim sistemini düzenlemek ve bağışıklık sistemini desteklemek için yanınızda!

*Nicholas Hall& Company DB6 OTC prebiyotik pazar verisi 2017

**Ürün bir süre bekleyince tortu oluşması normaldir, çalkalayınca homojen ve renksiz olmaktadır

Seyahat sırasında görülen sindirim sistemi değişikliklerinin başlıca sebepleri:

Kontamine gıda ve su kaynakları

Beslenme alışkanlığının değişmesi

Biyolojik saatin değişmesi

Yolculuk stresi

İLAÇ DEĞİLDİR, TAKVİYE EDİCİ GIDADIR