Türkiye (Son Dakika) Sinema salonları için alınan kapatma kararı uzatıldı

Sinema salonları için alınan kapatma kararı uzatıldı

Paylaş
Sinema salonları için alınan kapatma kararı uzatıldı

Yalova’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde sinema salonları için alınan kapatma kararı 1 Nisan 2021’e kadar uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Muammer Erol başkanlığında "koronavirüs tedbirleri kapsamında sinema salonları" gündemiyle toplandığı belirtildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 31 Aralık 2020 tarihinde alınan kararla sinema salonlarının 1 Mart 2021 tarihine kadar faaliyetlerine ara verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sinema salonlarının, gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Haberin Devamı

Alınan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda oy birliği ile karar verildi."

KARAMAN

Karaman’da koronavirüs önlemleri çerçevesinde sinema salonları için alınan kapatma kararı 1 Nisan 2021’e kadar uzatılırken merkeze bağlı bir belde ve köyde uygulanan karantina kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplandığı belirtildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 31 Aralık 2020’de alınan kararla sinema salonlarının 1 Mart 2021’e kadar faaliyetlerine ara verildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "11.02.2021 tarihli ve 04 numaralı kararı ile karantina altına alınan Akçaşehir beldesi ile Lale köyünün bugün saat 21.00’den itibaren karantinasının kaldırılması kararlaştırıldı. 1 Mart 2021’e kadar faaliyetleri durdurulan sinema salonlarının; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla faaliyetlerine 1 Nisan 2021’e kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliğiyle karar verildi."

Haberin Devamı

AA