Yaşam Sinemada 3 boyut dönemi

Sinemada 3 boyut dönemi

Paylaş
Sinemada 3 boyut dönemi

Avatar'ın kısa sürede 1 milyar dolar gişe hasılatı elde etmesi, sinema sektöründe üç boyutlu filmlere olan ilgiyi de artırdı

"Aliens", "Terminator", "The Abyss" gibi filmleri de yöneten James Cameron’ın çığır açan "Avatar" filminde, sinema tekniklerinde son teknolojiden hiçbir masraftan kaçınılmadan faydalanıldı.

Sinemalardaki bilet satışlarını ölçen Exhibitor Relations firmasının uzmanlarından Jeff Bock, AFP’ye yaptığı açıklamada, "Avatar’a Amerikan halkının her kesiminin ilgi gösterdiğini" söyledi.

Sinema tarihinin en pahalı yapımı olduğu ve 500 milyon dolara mal edildiği sanılan film için yapımcı firma Fox’un riski doğru hesapladığını belirten Bock, "Filminizi üç boyutlu çekmek için James Cameron gibi birini bulursanız, 500 milyon dolar harcayabilirsiniz, çünkü o paranın geri döneceğini bilirsiniz" dedi.

150’DEN FAZLA ÜÇ BOYUTLU FİLM ÇEKİLİYOR

Belçika’nın Liege kentinde geçen ay düzenlenen ilk Uluslararası Üç Boyutlu Sinema Festivalinin organizatörlerine göre, şu anda üç boyut teknolojisinin kullanıldığı 150’den fazla film çekiliyor.

Testere serisinin yapımcısı Lionsgate şirketinin başkanı Jason Constantine’e göre, üç boyutlu film teknolojisiyle artık sadece animasyon ve korku filmleri çekilmeyecek.

2010’DA ÜÇ BOYUTLU 11 HOLLYWOOD FİLMİ GÖSTERİME GİRECEK

Bu yıl Hollywood’da üç boyut teknolojisiyle çekilmiş en az 11 film gösterime girecek. Bu filmler arasında, Tim Burton’ın "Alice Harikalar Diyarında" ve Zack Snyder’in yönettiği "Guardians of Ga’Hoole" da yer alıyor.

TESTERE VII DE, 3 BOYUTLU

Sinemalarda birkaç ay içinde 1978’de Joe Dante’nin çektiği "Piranha" filminin üç boyutlu yeni versiyonunun ve "13. Cuma" filminin üç boyutlu yeni versiyonunun da gösterime girmesi bekleniyor.

2010’da üç boyutlu olarak gösterime girecek filmlerden biri de "Testere 7". Peter Jackson’ın yapımcısı olduğu Steven Spielberg’in yönettiği "Tenten- Tekboynuz’un Sırrı" filminin de 2012’de gösterime girmesi beklyeniyor.

Haberin Devamı