Spor Sion, Sırbistan'dan tazminat istiyor

Sion, Sırbistan'dan tazminat istiyor

Paylaş
Sion, Sırbistan'dan tazminat istiyor

İsviçre'nin Sion kulübü, Sırp forveti Dragan Mrdja'nın, Sırbistan'ın Meksika ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanması nedeniyle tazminat istiyor

Sion Başkanı Christian Constantin, Nouvelliste gazetesine yaptığı açıklamada, Mrdja’nın iki gün önceki maçta dizinden ciddi şekilde sakatlandığını ve bu yüzden Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan milyonlarca avroluk tazminat isteyeceklerini söyledi.

Constantin, "Futbolcuları, milli takımların hizmetine sunmamızın mecburi olması nedeniyle bu sorunun çözülmesi ve oyuncular milli takımdan sakat döndüğünde kulüplerin zarar görmemesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Sion’un internet sitesindeki haberde, 27 yaşındaki Mrdja’nın Meksika’nın 2-0 kazandığı maçta sağ dizinden sakatlandığı belirtilmişti. Sion ile UEFA arasındaki, takımın UEFA Avrupa Ligi’nden ihraç edilmesiyle ilgili anlaşmazlık da sürüyor.

UEFA, Celtic ile oynadığı Avrupa Ligi play-off maçlarında UEFA listesinde yer almayan oyuncuları oynattığı gerekçesiyle Sion’u kupadan ihraç etmiş, Sion davayı taşıdığı İsviçre mahkemesince haklı bulunmuştu.

İsviçre mahkemesi, Sion’un tekrar turnuvaya dahil edilmesine, aradan geçen zaman süresince de UEFA’nın tazminat ödemesine karar vermiş, dava Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşınmıştı.

Haberin Devamı