Gündem Sır aracın içinden 2 bavul çıktı

Sır aracın içinden 2 bavul çıktı

Paylaş
Sır aracın içinden 2 bavul çıktı

Sultangazi’deki Suudi Arabistan Konsolosluğu’na ait araçta yapılan incelemede, araçta özel eşyalar ile bilgisayar ve evrak bulunduğu öğrenildi. Polisin Sultangazi'de konsolosluk aracında yaptığı inceleme sona erdi

CNN Türk Fulya Öztürk'ün aktardığı bilgilere göre, "Konsolosluk aracının içinden çıkanlar belli oldu. Emniyet kaynakları, aracın içinden iki bavul çıktığını ve bavuldan da kıyafetlerin çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

Henüz Kaşıkçı'nın cesedine ilişkin bir bulguya ulaşılamadı. Ekipler çıkan kıyafetlerden DNA örnekleri aldı.

Bu arada, olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada, 2 köpek de yer aldı.

CEDESE İLİŞKİN BULGUYA ULAŞILAMADI

CNN TÜRK'ten Fulya Öztürk'ün aktardığı son bilgilere göre de, Konsolosluk aracının içinden çıkanlar belli oldu. Emniyet kaynakları, aracın içinden iki bavul çıktığını ve bavuldan da kıyafetlerin çıktığını belirtti. Henüz Kaşıkçı'nın cesedine ilişkin bir bulguya ulaşılamadı. Ancak ekipler çıkan kıyafetlerden DNA örnekleri aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturması kapsamında çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" diplomatik plakalı aracın Sultangazi'de bir otoparkta park halinde olduğunu belirlemişti.

Haberin Devamı

Ekipler, Başkonsolosluk ve Başsavcılıktan inceleme yapmak üzere izin talebinde bulunmuştu. Alınan izinlerin ardından Türk ve Suudi yetkililerinden oluşan heyet, otoparka gelerek çalışmalara başlamıştı.

Söz konusu otomobilin, bulunduğu otoparka kayıtlı olduğu ve Sultangazi'de ikamet eden şoförün, aracı daha önce de aynı yere park ettiği belirlenmişti.

Bu kapsamda otoparkın kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, 18 Ekim'de "34 CC 2665" diplomatik plakalı otomobilin otoparka girdiğini ve bir süre içeride kaldıktan sonra çıktığını tespit etmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerin yer aldığı ortak çalışma grubu oluşturulmuş, konsolosluk binasında ve konsolosluk konutunda inceleme yapılmıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise 2 Ekim'de, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü iddia etmişti.