Gündem Şırnak'ta 19 kömür ocağı işletmecisi gözaltına alındı

Şırnak'ta 19 kömür ocağı işletmecisi gözaltına alındı

Paylaş
Şırnak'ta 19 kömür ocağı işletmecisi gözaltına alındı

Son dakika... Geçtiğimiz günlerde 8 kişinin maden faciasında can verdiği Şırnak’ta ruhsatsız kömür çıkarma faaliyetinde bulundukları ve terör örgütü PKK’ya finans sağladıkları değerlendirilen kömür ocakları işletmecilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekiplerince, bugün 06.00’dan itibaren Şırnak merkezli, Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinde "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet" kapsamında operasyon yapıldığı belirtildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSMAN SAĞLIYORLAR'


Açıklamada, Şırnak Kömür Ocakları Bölgesinde geçmiş dönemlerde ruhsatsız olarak kömür çıkarma faaliyetlerinde bulunduğu ve PKK/KCK bölücü terör örgütüne finans sağladıkları değerlendirilen kömür ocakları işletmecilerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği ve 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Zanlılarla ilgili adli işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

17 EKİM'DE 8 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Şırnak’ta kaçak faaliyet gösterdiği açıklanan kömür ocağında 17 Ekim’de yaşanan göçükte 7 işçi hayatını kaybetmiş, yaralanan 18 yaşındaki bir işçi de sevk edildiği Gaziantep’teki özel hastanede 22 Ekim’de yaşamını yitirmişti.


Maden Mühendisleri Odası'ndan flaş iddia: Şırnak'taki o ocak kaçak değil

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI: OCAK KAÇAK DEĞİL


8 işçinin öldüğü kömür madeninin kaçak işletildiği açıklanmıştı, ancak TMMOB Maden Mühendisleri Odası, facianın ertesi günü flaş bir iddia ortaya atarak, 'Bu ocak yıllardır Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından özel sektöre ihale usulü veriliyor. 2017 yılının martında en son ihale yapıldı ve özel bir firma işi aldı. Bu ocak kaçak olsa resmi kurum ihale edemez' demişti.



Şırnak'ta yasağa rağmen kömür çıkardılar; 4 yılda 18 işçi öldü!


Şırnak’ta 8 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki göçükle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında yüklenici firma sahibinin de bulunduğu 3 şahıs, haklarında adli kontrol kararı verilerek, serbest bırakılmıştı.


AYRINTILAR GELİYOR...