Gündem Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit oldu

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit oldu

Paylaş
Şırnak'ta askeri helikopter düştü:  13 asker şehit oldu

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. Düşen helikopterde 1'i Tümen komutanı olmak üzere 13 asker şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı resmi açıklamayla 13 askerin şehit olduğunu duyurdu

Akşam saatlerinde Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi.

GERİLİM HATTINA TAKILDI


Havalanan askeri helikopter kalkıştan 3 dakika sonra gerilim hattına takılarak düştü. Olay yerine helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker ile ambulans sevk edildi.

Bölgede incelemeler sürerken, helikoptere ulaşılıp ulaşılamadığı henüz teyit edilmedi.

13 ASKER ŞEHİT OLDU


Şenoba kırsalında düşen helikopterde 1'i Tümen komutanı olmak üzere 13 askerin şehit olduğu bildirildi.






Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, Kato Dağı'ndaki operasyon durumunu Erdoğan'a böyle bildirmişti...

ŞEHİT CENAZELERİ ŞIRNAK'A GETİRİLDİ

Şehit olan 13 askerin cenazeleri olay yerine giden ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit cenazelerinin yapılacak otopsinin ardından yarın düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ


Tümgeneral Aydoğan Aydın

Albay Oğuzhan Küçükdemir

Albay Gökhan Peker

Yarbay Songül Yakut

Binbaşı Koray Onay

Yüzbaşı İlker Acar

Yüzbaşı Nuri Şener

Başçavuş Mehmet Erdoğan

Uzman Çavuş Zeki Koç

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak

Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş

Başçavuş Fevzi Kıral

Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Şırnak Valiliği, yüksek gerilim hattına takılan askeri helikopterin düştüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan AS 532 Cougar tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür.Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşen askeri helikopterin ardından olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerinde bulundu.

HULUSİ AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Şırnak'ta düşen askeri helikopterin ardından Şırnak'a gitti.


HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, düşen helikopterin ardından bir açıklama yaptı.

Şimşek, 'Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun' dedi.

BAKANLAR ŞIRNAK'A GİTTİ


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gitti. Bakan Işık'la birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şırnak'a gitti.

DEVLETİN ZİRVESİ HABERİ MGK'DA ALDI


Şırnak'ta düşen askeri helikopterin haberi, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından paylaşıldı.

TSK'DAN RESMİ AÇIKLAMA


31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KURTULMUŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kurtulmuş, Twitter'daki hesabından, "Mübarek ramazan ayında Şırnak'tan aldığımız acı haberle yüreğimize ateş düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun." paylaşımında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan kahramanlarımızın acısı yüreğimizi dağladı. Allah rahmet eylesin, Milletimizin başı sağ olsun." mesajını yazdı.

Bakan Çelik ise şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Yüreğimiz yandı. Acımız çok büyük. Mekanları cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kahraman, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 13 askerin şehit olması nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, "Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak gayesiyle bölücü terör örgütü mensuplarına karşı, kararlı ve etkili bir mücadele yürüten silahlı kuvvetlerimiz mensubu 13 askerimizin, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçirdikleri elim bir kaza neticesinde şehit olmalarından büyük üzüntü duydum." ifadelerine yer verdi.

Milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek, devletin bağımsızlığını korumak gayesiyle bölücü ihanet şebekesine karşı yurt içinde ve yurt dışında gece-gündüz demeden yürüttükleri operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlere Allah'tan rahmet dileyen Kahraman, şehitlerin yakınlarına ve silahlı kuvvetlerin tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diledi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞ OLSUN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.


İHA-AA


Düşen helikopterden ilk görüntü



Eurocopter AS532 Cougar özellikleri neler?