Gündem Şırnak Valisi Su: Operasyonlar devam edecek

Şırnak Valisi Su: Operasyonlar devam edecek

Paylaş
Şırnak Valisi Su: Operasyonlar devam edecek

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağı süren Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'lılara yönelik operasyonların süreceğini belirterek, "Bölücü terör örgütü mensupları Cizre'de 3, Silopi'de 3 olmak üzere 6 okula patlayıcı madde ve roketlerle saldırarak yakmışlardır" dedi

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğünü açıkladı. Valilikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, "İlimize bağlı Cizre ve Silopi ilçelerimizde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir. Operasyon sürecinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için konulan sokağa çıkma yasağı sebebiyle gösterdikleri duyarlılıktan ve güvenlik kuvvetlerimize verdikleri destek dolayı da tüm Cizre ve Silopi halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Vatandaşların sağlık ihtiyaçları başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarında karşılanması için tedbirlerin alındığını söyleyen Su, "İlimiz Cizre ve Silopi ilçelerinde vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bölücü Terör örgütü mensupları Silopi ve Cizre ilçelerimizde başta vatandaşlarımız olmak üzere hastane, okul vb kurumlara alçakça saldırmaktadır. Bölücü terör örgütü mensuplarının yaptığı alçakça saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Teröristlerin okulları yaktığını söyleyen Su, "Bölücü terör örgütü mensupları Cizre’de 3, Silopi’de 3 olmak üzere 6 okula patlayıcı madde ve roketlerle saldırarak yakmışlardır. Bu süreçte vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçları için sağlık görevlilerimiz 24 saat esasına göre hizmet sunmaya devam etmektedir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz görevlerinin başındadırlar. Ben burada vatandaşlarımıza gösterdikleri sabır ve güvenlik kuvvetlerimize verdikleri destek dolayı bir kez daha tebrik ediyorum, tüm vatandaşlarımızın mübarek mevlit kandilini tebrik ediyorum" dedi.

Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK,(DHA)