Gündem Şırnak ve Diyarbakır kırsalı ile saldırı hazırlığında olan teröristlere hava harekatı

Şırnak ve Diyarbakır kırsalı ile saldırı hazırlığında olan teröristlere hava harekatı

Paylaş
Şırnak ve Diyarbakır kırsalı ile saldırı hazırlığında olan teröristlere hava harekatı

TSK, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesine saldırı hazırlığında bulunan teröristlere hava harekatı düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Şırnak İkiyakalar ve Diyarbakır Lice’de gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

TSK’dan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2017 tarihinde akşam saatlerinde Şırnak İkiyakalar ve Diyarbakır Lice’de devam eden hava destekli operasyonda birliklere silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen hava harekatı sonucunda Şırnak İkiyakalar’da bir mağara ve bir Doçka silah mevzii; Diyarbakır Lice’de de bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait bir barınma alanının imha edildiği belirtildi. Operasyonda ilk tespitlere göre 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


SINIRDAKİ KARAKOLA SALDIRI HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI


Öte yandan Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen hava harekatında da 6 terörist etkisiz hale getirildi, bir Doçka uçaksavar mevzisi imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü üyeleri tespit edildi.

Bunun üzerine havalanan savaş uçakları, 6 teröristi etkisiz hale getirdi, bir Doçka uçaksavar mevzisini imha etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler hava harekatının ardından üslerine döndü.