Türkiye (Son Dakika) Sırrı Sakık'ın doktor dünürüne sahte hasta kaydı suçlaması

Sırrı Sakık'ın doktor dünürüne sahte hasta kaydı suçlaması

Paylaş
Sırrı Sakık'ın doktor dünürüne sahte hasta kaydı suçlaması

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın doktor dünürü Mahmut Y.A.'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sahte hasta kaydı yaparak haksız kazanç sağladığı iddia edilen bir tıp merkezine yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda aralarında BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın dünürü Dr. Mahmut Y.A.’nın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. 139 kişi adına 1769 usulsüz işlem yaparak kamuyu 36 bin 987 lira zarara uğrattığı ileri sürülen 11 kişi, adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki bir tıp merkezinde sahte hasta kaydı yapılarak devletin zarara uğratıldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Yapılan araştırma sonunda; tıp merkezinin acil servis bölümünde 139 kişi adına medula sistemi üzerinden toplam 1769 kişiye sahte kayıt işlemi yapıldığı belirlendi. İncelemede, bu işlemlerle kamunun 36 bin 987 lira zarara uğratıldığını da ileri sürüldü.

Siverek’in yanı sıra Diyarbakır ve Mardin’in Midyat ilçesinde dün sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda; 5 doktor, 2 tıp merkezi sahibi ve 4 merkez çalışanı olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Doktorlar arasında BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın dünürü Dr. Mahmut Y.A.nın da bulunduğu 11 şüpheli, Şanlıurfa’da yapılan sorgulamalarının ardından bugün Siverek’te adliyeye sevk edildi. ’Nitelikli dolandırıcılık, kişisel verilerin nitelikli olarak kaydedilmesi’ suçlarından savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hasan KIRMIZITAŞ, DHA

Haberin Devamı