Gündem 'Sırrı Süreyya evlenirse nikahını kıyarım'

'Sırrı Süreyya evlenirse nikahını kıyarım'

Paylaş
'Sırrı Süreyya evlenirse nikahını kıyarım'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin katıldığı toplu nikah törenine, engellendiği için katılmadığı ve nikahları kıymadığı iddialarına yanıt verdi

Baydemir, "Ben 10 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde hiç bir çiftin nikahını kıymadım. Karşılama ve ağırlamada ne bir eksiğimiz ne de fazlamız oldu. Olması gerekeni yaptık diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Sayın Sırrı Süreya Önder elini çabuk tutup bu 4 ay içinde evlenirse, sadece onun nikahını kıyarım" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, bugünkü köşe yazısında dile getirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in PKK tehditi yüzünden toplu nikah törenine katılmadığı ve nikahları kıymadığı ile ilgili iddiayı değerlendirden Baydemir, bugüne kadar hiç bir nikahı kıymadığını söyledi.

DHA muhabirine konuşan Baydemir, 10 yıllık Belediye başkanlığı döneminde çok sevdiği dostları dahil hiç kimsenin nikahını kaymadığını, bunu bir ilkesel duruş ve prensip haline getirdiğini belirterek, "Kaldı ki orada 400 çiftin nikahı kıyılacaktı. Yani toplu bir nikah olacaktı. Biz Diyarbakır'da üzerimize düşeni ne eksik ne fazla yaptık. Yapılması gerekeni yaptık" diye konuştu

Haberin Devamı

SIRRI SÜREYYA EVLENİRSE NİKAHINI KIYARIM

Baydemir bugüne kadar nikah kıymadığını ancak çok nikah şahitliğini yaptığını belirtirek, "Sayın Sırrı Süreya Önder evlenirse onun nikahını kıyarım. Onun da elini çabuk tutması lazım, 4 ayda evlenmesi lazım" dedi.

DHA