Gündem Şişli'de Hrant Dink'i anma yürüyüşü

Şişli'de Hrant Dink'i anma yürüyüşü

Paylaş
Şişli'de Hrant Dink'i anma yürüyüşü

Şişli'de Hrant Dink'i anma yürüyüşü


?HDP Şişli İlçe Örgütü, 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i anmak için yürüyüş yaptı.

CADDELERİN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

'Hrant'la, soykırımla yüzleşin' yazılı pankart açan yaklaşık 50 kişilik grup, 'Kürt, Türk, Ermeni Yaşasın halkların kardeşliği', 'Faşizme inat Kardeşimsin Hrant', 'Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz' sloganları atarak, Kurtuluş Caddesi'nden Ergenekon Caddesi'ne geçip cadde boyunca yürüdü. Grup, yürüyüş sırasında, tabelaların üzerine etiket yapıştırarak, Kurtuluş Caddesi'nin ismini Tatavla Caddesi, Bay Sungur Sokak'ın ismini Konstantin Sokağı, Ergenekon Caddesi'nin ismini de Hrant Dink Caddesi olarak değiştirdi.

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

HDP Şişli İlçe Örgütü adına basın açıklaması yapan İlçe Eşbaşkanı Xunav Altun, Hrant Dink'in ölümünün 8. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, 'Hrant'ı Şişli'de düştüğü o kaldırımdan kaldırmak için, 8 yıldır unutturmayacağız ve adalet arayışımızı devam ettiriyoruz. Geride bıraktığımız 8 yıl, Hrant Dink cinayetinin örtülmesinin, delillerin karartılmasının, katillerin korunup kollanmasının, devlet içindeki cinayet sorumlularının gizlenmesinin, mahkeme adına müsamere yapılmasının yılları oldu. Bu davanın iktidar çekişmelerinde koz olarak kullanılmasına izin vermeyecek, gerçek adalet tesis edilene ve tüm sorumlular yargılanana kadar bu davanın takipçisi olacağız' dedi.

'19 ARALIK'TA TAKSİM'DEN AGOS'UN ÖNÜNE YÜRÜYORUZ'

Kurtuluş'taki sokak isimlerinin ırkçı isimlerden oluştuğunu savunan Altun, 'Ergenekon Caddesi'nin isminin Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi için başlattığımız ve 24 Nisan'a kadar sürecek olan imza kampanyasını ilan ediyoruz. Yaşanan tüm katliamlara zemin hazırlayan, Hrant Dink'i aramızdan alan 100 yıllık inkârın sona ermesinin yolu da yüzleşmekten geçiyor. 19 Ocak'ta, saat 13.30'da Hrant'ı düştüğü kaldırımda unutmamak için, T