Siyaset Şivan Perver'den tartışılacak sözler
Paylaş
Şivan Perver'den tartışılacak sözler

Son günlerde PKK'yı eleştiren ve hükümet tarafından Türkiye'ye davet edilen ünlü sanatçı Şivan Perver'in internete düşen sözleri tartışma çıkaracak

terör örgütü PKK’ya yönelik sert eleştirileri nedeniyle tehdit edildiği gerekçesiyle Avrupa’da polis tarafından korumaya alınan ve hükümetin Türkiye’ye davet etmesiyle gündeme gelen sanatçı Şivan Perver’in Kürtlerin yoğun kullandığı internet sitelerinde yayınlanan sözleri, tartışma çıkaracak.

"NAZİ RUHLU VE FAŞİST"

Şivan Perver, geçen yıl Komkar grubu tarafından düzenlenen Nevruz konserinde Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapmış. Konuşmasında, “Kürtlerin dillerini yasakladığı” gerekçesiyle Türklerden “Nazi ruhlu ve faşist” diye söz etmiş. Perver, “Allah kahretsin Türk dilini, başımızdan defedelim” diyor.

Ak Parti’nin yanı sıra CHP’ye “Faşist ruhlu partiler” diyen Perver, milletvekili olan Kürt ağalarından “Şerefsizler” diye söz ediyor. Perver’in konuşmasındaki satır başları şöyle:

"TÜRKLER KARDEŞ OLAMIYOR"

“İngilizce öğreniyoruz, Almanca öğreniyoruz, Türkçe’yi bülbül gibi konuşuyorlar. Türkler bizim ruhumuzu alıyor. Türkler bizimle kardeş olamıyor, olmak istemiyorlar. Ölmemizi istiyorlar. Türklerin ruhu 1930-1945’lerdeki Almanların ruhu gibi olmuş.

"TÜRKLERİN RUHU DA FAŞİSTLEŞMİŞ"

Türklerin ruhu da faşistleşmiş. Bunu iyi bilin. Türk hayranlığı. Türkler onları basıyor basıyor, onlar da hadi bas diyor. Ayıp ya, çok ayıp yeter artık. ... Yeter be, Allah kahretsin bu Türk dilini ya, başımızdan defedelim. ... Allah kahretsin o kardeşliği... Türklerin ne saygısı var bize be.”

Haberin Devamı