Sivas Sivas Belediyesi öncülüğünde çevre sempozyumu düzenlendi

Sivas Belediyesi öncülüğünde çevre sempozyumu düzenlendi

Paylaş
Sivas Belediyesi öncülüğünde çevre sempozyumu düzenlendi

Sivas Belediyesi öncülüğünde çevre sempozyumu düzenlendi

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi tarafından küresel ısınmayla birlikte yaşanan iklim değişikliği, insan müdahalesi sonucu doğal dengenin bozulması ve beraberindeki çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek için çevre sempozyumu düzenlendi.
Yerel ve bölgesel sorunların tespiti ve çözümü noktasında uygulanması gereken eylem planlarını değerlendirmek üzere video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen sempozyum, Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğinde birçok üniversiteden alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla iki gün boyunca devam etti.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, insanlığın geleceği için şehirlerimizi iklim değişikliği kaynaklı afetlerin etkilerinden korumaya yönelik Sivas Belediyesi olarak gerekli önlemlerin alınması için iklim değişikliği eylem planlarının hazırlanması amacı ile projeler geliştirmeye başlamış bulunmaktayız" dedi.
Başkan Bilgin, Sivas'ın küresel ısınma ve iklim değişiklikleri eylem planının hazırlanması ve uygulanmasına yönelik hazırladıkları 'Küresel Isınmayla Mücadeleye Sende Destek Ol' projesi hakkında da bilgi verdi.
Video konferans yönetimiyle düzenlenen toplantıya, Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan Elif Ceyda Torcu Özden, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Diş İlişkiler Genel Müdürlüğünden Genel Müdürü Bülent Üncü de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı