Sivas Sivas Belediyesi'nden gençlik çalıştayı

Sivas Belediyesi'nden gençlik çalıştayı

Paylaş
Sivas Belediyesi'nden gençlik çalıştayı

Sivas Belediyesi'nden gençlik çalıştayı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi gençlerin fikirlerini açıkça ifade ederek belediye hizmetleri hakkındaki görüşlerini bildireceği, sorunları ortaya koyarak çözüm önerilerini tartışacağı bir Gençlik Çalıştayı düzenleyecek.
"Benim Belediyem" adını taşıyan Gençlik Çalıştayı, ilk etapta 10-18 yaş arası ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik olacak. İlerleyen dönemde 18-25 yaş ve 25-30 yaş arası gençleri kapsayacak şekilde üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Belediye hizmetlerine yönelik 7 farklı konuda kendilerine sunulan görüşme formlarını dolduran öğrenciler, bu formdan çıkan sonuçlar neticesinde 15 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan çalıştayda bir araya gelerek şehrin yönetimine ve uygulanması gereken hizmetlere dair istişarelerde bulunacak.
'Her fikir bizim için değerli' anlayışından yola çıkılan çalıştay öncesi okullarda ön görüşme toplantısı düzenlendi. İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen toplantıya ise, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı katılarak öğrencilerle bir araya geldi.
Proje hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, "Genelde gençlere belediye hizmetlerinden memnun musunuz? gibi sorular sorulur. Ancak biz çevre, park-bahçe, ulaşım gibi hizmetleri sizin kullanımınız açısından nasıl gördüğünüzü, beklentinizi merak ettik. Varsa bir sorun sizin çözüm önerilerinizi merak ettik. Sadece gençlere yönelik değil, şehrin genel sorunlarına yönelik de sizin görüşlerinizi merak ettik. 10 yıl sonra Sivas'ı nerede görmek istiyorsunuz gibi sorular sorduk. Bu konularda bir oturum düzenleyeceğiz. Yüz yüze tartışmalarda sizin çözüm önerilerinizi alacağız ve raporlayarak ilerleyen dönemde eylem planlarımızı bu yönde hazırlayacağız. Bundan sonra 18-25 ve 25-30 yaş arası gençlerimize yönelik de üç farklı çalıştay gerçekleştireceğiz" dedi.
Katılımcı belediyecilik anlayışından hareketle bu tür bir proje yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise "Gençlerimizi önemsiyoruz, bugün ortaokul, lisede olan öğrencilerimiz 10 yıl sonra Türkiye'nin yönetim kadrosunda olacaklar. Gençlerin gözünden şehir nasıl görünüyor, belediyeciliği nasıl yapmak gerekiyor, bunları merak ettik. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla değil, gençlerimizi sürece dahil ederek daha iyi bir yönetim anlayışını ortaya koymak adına böyle bir çalıştay yapma kararı aldık. Beklentiler, sorunlar ve çözüm önerilerini soruyoruz. 'Siz Belediye Başkanı olsaydınız nasıl çözerdiniz' diyoruz. Bu noktada eğitim camiasıyla ortak bir çalışma yapmak istedik. Çalıştaydan çıkacak sonuçları da şeffaf bir şekilde şehirle paylaşacağız. Bu tip programlar genelde hep akademisyenlerle, sivil toplum örgütleriyle yapılır. Ancak biz yarının yöneticileri olacak gençlerle bunu yapıyoruz. '10 yıl sonra nasıl bir Sivas görmek istiyorsunuz' bunu merak ediyoruz. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Başkan Bilgin'e teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı "Çocuklarımıza ve gençlerimize ne kadar değer verdiğiniz gözler önünde. Başkanımız gençlerin fikirlerini soruyor, onları yönetime dâhil ediyor. Burada bir ortak akıl var, burada bir istişare var" diyerek projenin hayırlı olmasını temenni etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı