Sivas Sivas protokolünden esnafa kaldırım işgali uyarısı

Sivas protokolünden esnafa kaldırım işgali uyarısı

Paylaş
Sivas protokolünden esnafa kaldırım işgali uyarısı

Sivas protokolünden esnafa kaldırım işgali uyarısı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi öncülüğünde "kaldırım işgali hak ihlali" sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında; Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla şehrimizdeki esnaflar ziyaret edildi.
Atatürk Caddesi üzerindeki iş yerlerini ziyaret eden Vali Ayhan, Başkan Bilgin ve beraberindeki heyet, kaldırım işgalinin bir hak ihlali olduğunu anlatan broşürlerle esnafları uyararak şehirdeki nizam ve intizam adına kaldırım işgali yapılmamasını istedi.
Esnafların ürünlerini kaldırım üzerinde teşhir etmelerinden dolayı, vatandaşların bazı noktalarda yürümekte dahi zorlandığını kaydeden Başkan Bilgin, "Sizlere bu konuda ceza yazmak istemiyoruz. Tüm esnaflarımızın bu noktada hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Çünkü Sivas hepimizin, bu şehirdeki düzeni birlikte koruyacağız" dedi.
Esnaflarla gerekli uyarıları yaparak sohbet etme imkânı bulan heyet, ziyaretlerin ardından konu hakkında basın açıklaması yaptı.
Esnaflar adına konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, "Bizim eşlerimiz, çocuklarımız, ailelerimiz bu kaldırım işgalinden şikâyetçi. Esnafımız kaldırıma mallarını dizdikleri için kendileri de kaldırımdan faydalanamıyor ve kazaya sebebiyet veriyorlar. Amacımız esnaflarımıza ceza verilmeden önce, onları uyarmak ve ikaz etmek" ifadelerini kullandı.
Esnafların duyarlılık göstererek kaldırım işgalini önleyeceklerine inandığını kaydeden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, "Her konuda esnaflarımızın taleplerini gerekli mercilere ulaştırdığımız gibi şimdi ise Valiliğimiz ve Belediyemiz adına onlardan kaldırım işgalini önlemelerini talep ediyoruz" dedi.

'KALDIRIM İŞGALİ HAK İHLALİDİR'

Esnafların ve kamu kurumlarının temsilcileri ile birlikte şehrin önemli bir sorununu çözmek adına birlikte hareket ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Bugün buradaki birlikteliğin amacı şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok şikâyet aldığımız nokta kaldırım işgali. Biz ceza uygulayan bir belediye anlayışında değiliz. O yüzden bugün esnafımızı gezerek kaldırım işgalinin bir hak ihlali olduğunu, kul hakkı olduğunu anlatalım istedik. Ayrıca yapılan bu ihlalin esnafın işine olumsuz yansıdığını belirtmek istedik. Yola çıkarken gönül belediyeciliği ve istişareye vurgu yaptık. Bugün de yapmak istediğimiz tam olarak bu. Bir cezai işlem uygulamadan önce kendilerine bu durumu anlatmak istedik. Hemşehrilerimizin daha rahat alışveriş yapacağı bir ortam oluşturma noktasında esnafımız da bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Kimseyi kırmadan bu şehri daha yaşanabilir bir hale getireceğiz" diyerek katılım sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür etti.
"Bugünden itibaren kaldırım işgalinin en aza ineceğine inanıyorum" diyen Bilgin, "Bu durumu sürdürenler için de kamu idaresinin gereği olarak çoğunluğun hakkını korumak adına, gerekli işlemleri yapacağımızı bir kez daha deklare ediyorum" diye konuştu.
Toplumsal yaşamın sağlıklı yürümesi açısından herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade eden Vali Salih Ayhan ise, "Belediyemizin ceza yazmadan önce esnafları bu şekilde broşürlerle uyarması çok güzel bir uygulama. İstişare kültürünün benimsenmesi ve odalarımızın bunu benimsemesi açısından önem arz etmektedir. Esnaflarımızın ürünlerini teşhir etmek açısından kaldırım işgali yapması bir kul hakkıdır. Cenabı Allah 'bana her şeyle gelin ancak kul hakkıyla gelmeyin' buyurmaktadır. Dolayısıyla kul hakkına riayet etmek bizim inancımızın bir gereğidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı