Sivas Sivas ve Ordu TSO'ları arasında kardeşlik protokolü

Sivas ve Ordu TSO'ları arasında kardeşlik protokolü

Paylaş
Sivas ve Ordu TSO'ları arasında kardeşlik protokolü

Sivas ve Ordu TSO'ları arasında kardeşlik protokolü

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
STSO’da düzenlenen programa Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkan vekili Kuzubey Güler, Ordu TSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, iki odanın Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, komite üyeleri, kadın ve genç girişimci kurulları katıldı.
Programda konuşan Eken, Ordu TSO’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivas ile ilgili bilgiler verdi.
Varlıkları Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma amacında olduklarını belirten Eken, "İlçelerimizle birlikte istişareler yapıyoruz toplantılar yapıyoruz. Oralardaki güzellikleri de tanıtmak için çalışıyoruz. Sivas’ı seviyoruz, Sivaslı olmaktan da gurur duyuyoruz. İşsizliğe çare olmak için çalışıyoruz. İstihdamı arttırmak için çalışıyoruz. Başka hiçbir gayemiz yok" dedi.
Ordu-Sivas kara yolunun biran evvel bitirilmesi gerektiğini kaydeden Eken, ""2020 Haziran ayında Ordu-Sivas kara yolunun tamamlanacağı söylendi. Bizde Ordu’ya gideceğiz ve kara yolumuzu yerinde göreceğiz ve bakanlıklara, milletvekillerine bildireceğiz. Taşın altına herkes gövdesini koyacak. Mesudiye çıkışında bulunan 10 kilometrelik yolun tamamlanmasıyla limana 2 saatte ulaşacağız. OSB’lerde üretilen mallarımızın direk limana gidebilmesi için Mersin-Adana limanı kullanılıyor. Ordu’ya liman yapılıyor, bizim sahile bağlantımız 2, 2,5 saat. Çevre illerin tamamı bundan faydalanacak. Artık yıllardır devam eden Karadeniz-Akdeniz Otoyolu Projesinin tamamlanmasını 2020 yılında hizmete açılmasını büyüklerimizden, milletvekillerimizden bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz" diye konuştu.
İç Anadolu Bölgesini birlik ve beraberlikle harekete geçirmek istediklerini anlatan Eken, "Çevre illerin birbirine sahip çıkması lazım. Ötekileştirmeden birbirimizin arkasında durarak illerimizi tanıtmamız lazım. Sivas TSO ile Ordu TSO Kardeş Oda protokolü imzalıyoruz. Bu kardeşlik yıllardır bitmeyen Ordu-Sivas arasındaki karayolunun tamamlanmasına da imza olacaktır. İki oda başkanları, yönetimleri hep birlikte çalışacağız ve yolumuz 2020 yılında hizmete açılacak" şeklinde konuştu.

'BİZ SİVAS'I HERKESTEN ÇOK SEVİYORUZ'

Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ise "Ordu ile Sivas en uzun sınıra sahip komşu illerdir. Biz yıllarca Sivas ile kardeşçe devam ettik. Geçmiş dönemde de şimdide ortak bir sevdamız vardı. Hatta Ordu’yu Giresun’a bağlayan yolun adı Sivas yoludur. Biz zaten kardeşiz. İnşallah sevdamızın gerçekleşmesi için siyasilerimizin desteğiyle bizlerin isteğiyle bu yolun bitmesi olacak. Bu yol 2020 yılında bitecek deniyor. Zaten tüneller bitmiş vaziyette, 10 kilometre bir alan kalmış. Kısa zamanda biteceğine inanıyorum. Bittiği anda Ordu’nun limana ihtiyacı var Sivas’ın da ihtiyacı var. Oda başkanımıza, Meclis başkanımıza ve yönetimine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Biz zaten misafir gibi gelmedik. Sivas Anadolu’dur. Anadolu’nun insanlarını Ordu’da severiz. Biz Sivas’ı herkesten daha çok seviyoruz" dedi.

'SİVAS BİZİM İÇİN STRATEJİK ÖNEME SAHİP'

Meclis Başkanı Levent Yıldırım , ev sahipliğinden dolayı STSO yönetimine teşekkür ederek, "Kardeş Oda bizleri onurlandırdı. İnşallah bu kardeşliğimiz daha sonraki yıllarda bizleri bir araya getiri. Bizim sizlere ihtiyacımız var Sivas olarak. Tahmin ediyorum ki sizlerin de bize ihtiyacı var. Bizlerin kadim dostluğu var, yıllara dayanan komşuluğumuz var. Biz istiyoruz ki ticaretimizi geliştirelim, hatta Samsun, Sivas, Ordu gibi kardeş odaları geliştirelim. Sivas bizim için stratejik bir öneme sahip. Hakikaten son derece önemli olan bir yolumuz yapıldı. 10 km eksiğimiz kaldı. 2020’nin 6. Ayında açılacak. Bu bizleri biraz daha yakınlaştıracaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından STSO Başkanı Eken ve Ordu TSO Başkanı Şahin kardeş oda protokolünü imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı