Spor Sivasspor 118 gündür yenilmiyor

Sivasspor 118 gündür yenilmiyor

Paylaş
Sivasspor 118 gündür yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig'de yarın Ankaragücü'nü konuk edecek olan Sivasspor, evinde 118 gündür yenilgi yüzü görmedi

Ligde play-off’a kalmayı hedefleyen Sivasspor, bu sezon zor günler yaşayan ve adeta ligin dibine demir atan Ankaragücü’nü konuk edecek.

Bu sezon ligde iç sahada yaptığı 10 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Sivasspor, evinde sadece 1 maçtan yenik ayrıldı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor gibi ligde daha önceki sezonlarda şampiyonluk yaşamış takımlardan Sivas’ta puan ve puanlar alan "Yiğidolar", bu sezon iç sahada sadece Eskişehirspor’a yenildi.

Ligin 2. haftasında 18 Eylül 2011’de Sivas’ta Eskişehirspor’a 4-0 mağlup olan Sivasspor, Eskişehirspor yenilgisinin ardından bugüne dek geçen 118 günlük sürede ligde çıktığı 9 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezon Sivas’ta Bursaspor’u 3-0, Mersin İdmanyurdu’nu 1-0, Fenerbahçe’yi 2-0, Samsunspor’u 3-2, Kardemir Karabükspor’u 3-0 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, evinde Gaziantepspor ile 0-0, Gençlerbirliği’yle 1-1, Trabzonspor ile 2-2 ve Manisaspor ile de 2-2 berabere kaldı. İç sahadaki 10 maçta rakip fileleri 17 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 11 gol gördü.

SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ligde 20. haftaya 28 puanla 7’nci sırada giren Sivasspor ile 11 puanla 18. sırada yer alan Ankaragücü arasındaki maçı, hakem İlker Meral yönetecek. Meral’in yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Hakan Yemişken’in yapacağı maçta, Mustafa Öğretmenoğlu yardımcı hakem olarak görev alacak.

Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanacak müsabaka, saat 13.00’da başlayacak. Sivasspor, Ankaragücü’nü yenerek hem son haftalardaki çıkışını sürdürmek hem de yenilmezlik serisini devam ettirmek istiyor.

En son yenilgisini ligin 12. haftasında, 26 Kasım 2011’de deplasmanda Galatasaray karşısında 2-1’lik skorla alan Sivasspor, bu maçın ardından 49 günlük sürede 7’si ligde, 1’i kupada olmak üzere çıktığı son 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Yiğidolar, son 8 maçlık periyotta 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Sivasspor’da, Mersin İdmanyurdu ile Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan maçta kırmızı kart gören Çek oyuncu Jan Rajnoch ve sarı kart cezalısı Uğur Kavuk, Ankaragücü karşısında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı