Spor Sivasspor Kulübü Tesisleri'nde patlama

Sivasspor Kulübü Tesisleri'nde patlama

Paylaş
Sivasspor Kulübü Tesisleri'nde patlama

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor'un kulüp tesislerinde patlama yaşandı

Patlamada can kaybı yaşanmazken, PAF takımdan bir sporcunun hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Sivas-Ankara karayolu üzerindeki Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

PAF takım ve altyapıdaki takımlardan sporcuların kaldığı, ayrıca idari bina olarak kullanılan 3 katlı yapıda meydana gelen patlamada, can kaybı yaşanmadı. Patlamada, tesis binasında kalan PAF takımdan bir sporcunun, sırtına düşen tuğla parçası nedeniyle hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Patlama nedeniyle tesis binasında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Binanın bazı bölümlerindeki duvarlar yıkılırken, kapı ve pencereler de kırıldı. Muttaktaki tüpler olası bir patlama ihtimali üzerine dışarı çıkarıldı. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, tesis binasında inceleme yapıyor. PAF ve genç takımlardaki sporcuların mutfakta akşam yemeği yedikten sonra dinlenmek üzere odalarına geçtiği, yaklaşık 1,5 saat sonra da patlamanın yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bolu Gerede'de yaptığı kampla yeni sezona hazırlanan Sivasspor'un tesislerinde meydana gelen patlamanın nedeni araştırılıyor. Patlamanın gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor.

Patlama yangına neden olmazken, lobi bölümünde oturan 18 yaşındaki paf takım oyuncusu Batınay Ak sırtına isabet eden tuğla parçasıyla hafif yaralandı. Genç futbolcu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. PAF takım oyuncularının bulunduğu binada patlamanın oyuncuların odalarına çıktıktan sonra mutfakta kimsenin bulunmadığı sırada meydana geldiği belirtildi. Sivasspor yöneticileri kulübe giderek patlama hakkında bilgi aldı. Sivasspor A takımı ise Bolu Gerede de kampta bulunuyor.

’ÇOK KORKTUK’

Patlama sırasında binada bulunan A-2 takım Antrenörü Hakkı Hocaoğlu, A-2 ve genç takımdaki futbolcuların akşam yemeğini yedikten sonra dinlenmek üzere odalarına çıktıklarını ve yaklaşık 1.5-2 saat sonra patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Patlama sonrasında büyük şok yaşadık. Futbolcuların başına bir şey gelmesinden korkutuk" diye konuştu.
Binadan tahliye edilen A-2 takımı ve genç takım oyuncuları Sivasspor A takımının konakladığı diğer binaya yerleştirildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Haberin Devamı

GENÇ FUTBOLCUNUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Sivasspor’un idari binasi ve altyapı takımlarının konakladığı binanın mutfak kısmında meydana gelen patlamada yaralanan A2 takım oyuncusu Batınay Ak, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Genç futbolcunun olay sırasında oyun salonunda arkadaşları ile oturduğu ve patlama sırasında yıkılan duvar tuğlalarının sırtına isabet ettiği öğrenildi.
Bir hafta önce Samsun’dan Sivas’a geldiğini belirten genç oyuncu Batınay Ak, "Yemek yedikten sonra arkadaşlar ile birlikte odamıza çekildik. Bir süre sonra oyun oynamak için dinlenme salonuna geçtik. Bu sırada patlama oldu. Patlamanın şiddeti çok büyüktü. Patlama sonrası oturduğumuz yerde bulunan duvarlar üzerimize yıkıldı. Bizleri Allah korudu. Benden başka kimsede bir şey yok. Sırtıma tuğlalar düştü. Biz üçüncü katta olmamıza rağmen patlamayı çok kötü hissettik" dedi.
Tedavisi süren Batınay Ak’ın sağlık durumunun iyi olduğu, bir müddet gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı