Sivas Sivas'ta Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimi

Sivas'ta Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimi

Paylaş
Sivas'ta Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimi

Sivas'ta Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimi

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl eğitim-öğretim dönemi boyunca okullarda devam eden "Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" eğitim programlarının ilki bu sene Selçuk Ortaokulu'nda düzenlendi.
Okulun konferans salonundaki programa Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilgili birim müdürleri, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açış konuşmasını Okul Müdürü Kadir Özkan yaptı. "Her atık çöp değildir" diyen Özkan, "Eskisi olmayanın yenisi olmaz. Bundan 30 sene önce yaşamış olsaydınız atık kelimesinin ne anlama geldiğini iyi bilir, hayatınızda israfa yer vermezdiniz. O yüzden hem milli, hem de dini anlamda şunu söyleyebilirim, kesinlikle israf etmeyin. Çünkü Yaradan israf edenleri sevmez" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise, çevre kirliliği ve küresel ısınmaya dikkat çekerek "Son 4 yılda Belediyemizin okullarımızla iş birliği içinde topladığı 20 ton atık pil ve tonlarca atık yağ dikkate alındığında geri dönüşüm faaliyetlerinin önemi çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Eğitimin her zaman yanında olan Belediyemize, Başkanımıza ve çevre koruma müdürümüze gösterdikleri hassasiyetten ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Son yüzyıldaki hızlı gelişmeyle birlikte suyun, havanın ve toprağın kirlendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Belediye olarak şehrimizi daha temiz, daha yeşil bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sevgili öğrencilerimizin destekleriyle bu çalışmalarımız daha verimli hale gelecektir. Sizler saf ve temiz yüreklerinizle çevreyi kirleten birini uyarırsanız, emin olun bu bizim çalışmalarımızdan daha etkili olacaktır. İnşallah tüm okullarımızda bu tip eğitim programları yaparak sizleri adeta bir itici güç olarak yanımızda görmek istiyoruz. Yarının Türkiye'sinin sahibi olan siz geçler, bu olaya sımsıkı sarılıp çevrenize örnek olursanız, Sivas çok daha temiz ve yeşil olacaktır. Bizler de bu alana harcadığımız emeğin bir kısmını başka alanlara ayırarak daha güzel hizmetler yapacağız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi İrem Navruz tarafından öğrencilere geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda sunum yapıldı. Daha sonra Başkan Bilgin, pet şişe atınca kalem veren geri dönüşüm otomatını öğrencilere tanıttı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı