Sivas Sivas'ta çiftçilere arıcılık eğitimi

Sivas'ta çiftçilere arıcılık eğitimi

Paylaş
Sivas'ta çiftçilere arıcılık eğitimi

Sivas'ta çiftçilere arıcılık eğitimi

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 22 kursiyere arıcılık eğitimi verildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği arıcılık kursu sona erdi. 22 kursiyerin katıldığı kurs süresince eğitimciler tarafından kursiyerlere arı bireyleri, arı ürünleri, ilkbahar bakımı, sonbahar bakımı, kışlatma, arı ırkları, hastalık ve zararlılar, dünyada ve Türkiye'de arıcılık, bal üretimi, hasadı ve oğul gibi konularda teorik bilgiler verildi.
Kursiyerleri ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, "Sivas,Türkiye'de arıcılık yönünden önemli bir ilimiz ve özellikle gezginci arıcılar yönünden bir cazibe merkezi. Çiçek balı üretiminde ülkemizde ön sıralardayız. Toplam 800 bin hektara yakın mera alanımız var, meralarımızdaki biyo çeşitlilik ve bitki florası yönünden çok önemli bir konumdayız. İnşallah Sivas'ta arıcılığı sizlerin de katkısı ile daha da üst seviyelere çıkaracağız. Dünyada ve ülkemizde artan nüfusla beraber gıda ihtiyacı da her geçen zaman artmaktadır, bu nedenle gıda üretimimizi arttırmamız gerekir. Tek bir ürün üzerinde odaklanmak yerine çeşitliliği artırarak olası riskleri asgari seviyeye indirmemiz gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı