Sivas Sivas'ta kahramanlık türküleri seslendirildi

Sivas'ta kahramanlık türküleri seslendirildi

Paylaş
Sivas'ta kahramanlık türküleri seslendirildi

Sivas'ta kahramanlık türküleri seslendirildi

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 100'üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında "İlk Adımdan Kurtuluşa Kahramanlık Türküleri" konseri düzenlendi.
Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi ve Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi İşbirliğinde "İlk Adımdan Kurtuluşa Kahramanlık Türküleri" konseri düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, il protokolü, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi ve Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri müzik ziyafeti sundu. Programın sonunda öğrencilere kanun virtüözü Göksel Baktagir de kanun çalarak eşlik etti. Daha sonra Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri de öğrenci korosu ile birlikte kahramanlık türkülerini seslendirdi.
Programın sonunda yaptığı konuşmada konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ayhan, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Umut Yaymak'a, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Güney Kurtuluş'a plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı