Sivas Sivas'ta organik kovan ve petek dağıtımı yapıldı

Sivas'ta organik kovan ve petek dağıtımı yapıldı

Paylaş
Sivas'ta organik kovan ve petek dağıtımı yapıldı

Sivas'ta organik kovan ve petek dağıtımı yapıldı

Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta, Tozanlı Vadisi Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 30 üreticiye toplamda 30 bin organik kovan, 3 bin kilogram ise analizli temel petek dağıtımı yapıldı.
Sivas’ta Tozanlı Vadisi Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Gültepe Okullar Bölgesi 4 Eylül Stadyumu yanında organik kovan ve petek dağıtım programı düzenlendi. Programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül ve protokol üyeleri katıldı. Yüzde 75 kısmı Doğu Anadolu Projesi (DAP), yüzde 25'i ise çiftçi katkılı olan toplam bütçesi 1 milyon TL'ye sahip proje kapsamında 30 üreticiye 30 bin adet kovan, 3 bin kilogram ise analizli temel petek dağıtımı ve iki yıllık sertifikasyon hizmet alımı gerçekleştirildi.
Programda konuşan Vali Salih Ayhan, "Tozanlı Vadisi Organik Arıcılık Projesi birçok yönüyle örnek projelerden biri. Kapalı bir havza içerisinde geniş ve kaliteli meralara sahip olan Tozanlı Vadimizi, arıcılık için adeta bir üs haline getiriyoruz. 2019 yılında geliştirdiğimiz ve 2020’de uygulamaya geçirdiğimiz projenin bugün 2'nci etabına geçmiş bulunuyoruz. Proje ile sınırlandırılmış bir alanda üst standartlarda ürettiğimiz ürünleri yine aynı isimle de markalaştırıyoruz. Bunun elbette en önemli adımı sertifikasyon. Bizler kovan, petek dağıtımı gibi temel desteklerin yanında sertifikasyon ve teknik destekler noktasında da arıcılarımızın yanında oluyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından kovan ve petek yüklü TIR'lar, Tozanlı Vadisi'ne gitmek üzere yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı