Sivas Sivas'ta sokak hayvanları emin ellerde

Sivas'ta sokak hayvanları emin ellerde

Paylaş
Sivas'ta sokak hayvanları emin ellerde

Sivas'ta sokak hayvanları emin ellerde

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi tarafından geçen yıl hizmete açılan Sokak Hayvanları Yaşam, Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Oteli doğayı hayvanlara sıcak ve güvenli bir yuva imkânı sağlıyor.
Seyfebeli’nde 22 dönüm arazi üzerine kurulan tesiste; yazları buharlı soğutmayla serinleyen hayvanlar, kışları ise alttan ısıtma sistemi ile soğuktan korunuyor. Bünyesindeki hayvan hastanesi, yeşil alanları, kamelyaları, otoparklar ve çocuk oyun alanlarıyla hayvanseverlerden tam not alan komplekste bin adet kulübe yer alıyor. Hayvanları doğal yaşam ortamından koparmamak adına 7 dönümlük bir açık alana sahip olan tesiste, kurumlardan alınan günlük 3 tonun üzerinde yemekle birlikte hayvanlara 300'er gram mama veriliyor.
Tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Olgun, "Tüm sokak hayvanlarının tedavileri, bakımları ve barınmaları merkezimizde sağlanıyor. Tesisimizde; gelişmiş röntgen cihazları, modern sağlık ekipmanları ve uzman veterinerlerimiz ile bakım personelimizle hayvanlarımıza hizmet ediyoruz. Hava sıcaklıkları 10 derecenin altına düştüğü zaman ısıtma sistemlerimiz devreye giriyor ve sağlıklı, sıcak bir ortamda yaşamlarını idame ettiriyorlar. Aylık 60 köpeğin kısırlaştırması yapılan merkezde, 30'un üzerinde sahiplendirme yapılmaktadır." dedi. Olgun ayrıca vatandaşları hayvan sahiplenmeye davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı