Sivas Sivas'ta yapımına başlanan millet bahçesinde inceleme

Sivas'ta yapımına başlanan millet bahçesinde inceleme

Paylaş
Sivas'ta yapımına başlanan millet bahçesinde inceleme

Sivas'ta yapımına başlanan millet bahçesinde inceleme

SİVAS (DHA)- SİVAS Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yapımına başlanan Millet Bahçesi proje alanında incelemelerde bulundu.
Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, diğer ilgili kurum temsilcileri ile birlikte proje alanında incelemelerde bulundu. Anadolu'nun en büyük Millet Bahçesi olarak eski 4 Eylül Stadyumu'nun yerinde yapıma başlanan Sivas Millet Bahçesi projesini hakkında yetkili firma temsilcileri ile görüşen Vali Ayhan ve Başkan Bilgin, projede yer alan tesisler ve sosyal donatılar hakkında bilgi aldı.
Şantiye alanında incelemelerde bulunduktan sonra bir değerlendirme yapan Vali Salih Ayhan projenin Sivas'a kazandırılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Ayhan, içerisinde birçok sosyal donatıların yer alacağı Millet Bahçesi'nin 5 ay sonra tamamlanacağını ifade ederek, "Vatandaşımızın titizlikle takip ettiği projeyi, eksiksiz ve ilimize yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Burası bu bölgenin akciğeri olacak" diye konuştu.
Başkan Bilgin ise, eski stadyumun yerine millet bahçesi yapılması için alınan ortak kararın ardından çalışmaların başladığını ifade ederek, "Seçim döneminde bizim projelerimiz arasında da yer almaktaydı. Yaklaşık 55 bin metrekarelik alan inşallah 5 ay gibi kısa bir zaman sonra şehrimize değer katacak bir proje olarak hizmete girecek" dedi.
Alanda yapılan incelemelere Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Belediye Başkan Yardımcılarımız Levent Olgun ve Bekir Sıtkı Eminoğlu da eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı