Beden Sağlığı Sivrisinek kovucu doğal yöntemler (Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?)

Sivrisinek kovucu doğal yöntemler (Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?)

Paylaş
Sivrisinek kovucu doğal yöntemler (Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?)

Yaz sıcaklarının bastırmasıyla ortaya çıkan sivrisinekler ile baş etmek için doğal yöntemler arıyorsanız bu haber tam size göre. İşte lavanta yağından fesleğene kadar sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Uykumuzun en tatlı yerinde vızıltılarıyla ve kaşıntı hissiyle güzel yaz gecelerini kabusa çeviren sivrisineklerden kurtulmak mı istiyorsunuz? Piyasada pek çok sinek kovucu sprey ve tablet var fakat bunlar içerdikleri zararlı kimyasallarla vücuda zarar verebiliyor.

İşte hem kimyasallardan uzak durmak hem de sivrisineklerden kurtulmak isteyenler için doğal sinek kovucu yöntemler:

LAVANTA: Lavanta bitkisini kaynamış suya atıp 3-4 dakika demleyin. Lavantadan ayrıca parfüm yapılıp evin içerisine sıkıldığı takdirde evi sivrisineklerden uzak tutmaya da yardımcı oluyor.

PORTAKAL VE KARANFİL: Sivrisineklerin en nefret ettiği kokular, portakal ve karanfildir. Bu yüzden odanızda bu kokulardan birini bulundurursanız sivrisinekler odanıza gelmeyecektir.

CAM ÖNÜNE FESLEĞEN: Camlarınızın önüne fesleğen yerleştirin. Fesleğenin sivrisinek kovucu etkisi, sizi koruyacaktır.

SODYUM LAMBALARI: Balkonda veya bahçede bulunduracağınız sodyum lambaları da sivrisineklerin içeri girmesini en aza indirecektir.

TERLEDİYSENİZ DUŞ ALIN: Sivrisinekler terli bölgeleri sevdikleri için vücudunuzun terli olmamasına dikkat edin. Sık sık duş alırsanız daha rahat edersiniz.

VANİLYA YAĞI: Saf vanilya da sineklerden korunma olarak kullanılabilecek yöntemlerden birisi. Bileklere sürülen vanilya yağı bir anlamda sizi görünmez kılacak ve ısırıklardan kaçınmanızı sağlayacaktır.

AÇIK RENK GİYSİLER GİYİN: Yaz günlerinde giyeceğiniz koyu renkli kıyafetler onlar için tam anlamıyla bir barınaktır. Açık renkli kıyafetler giymeye özen gösterin.

YEŞİL LİMON VE KARANFİL: Yeşil limonun üstüne yerleştireceğiniz karanfiller de sinekleri evinizden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.



HARİKA KARIŞIM: SİVRİSİNEK KOVUCU MUM

Sivrisinek kovucu mum nasıl yapılır diyorsanız, işte sivrisinek kovucu mum tarifi:

1 kavanoz
Yarım limon
Yarım misket limonu
3 dal biberiye
7 damla okaliptüs yağı
7 damla limon otu yağı
3 dal biberiye
1 tane kokusuz mum

Sivrisinek kovucu mum yapılışı:

- Limonları ince ince dilimleyin.
- Dilimlediğiniz limonları kavanoza yerleştirin.
- Okaliptüs ve limon otu yağını kavanoza dökün.
- Biberiyeleri kavanoza yerleştirin.
- Kokusuz mumu kavanozun en üstüne yerleştirin.

SİVRİSİNEKLER NEDEN ISIRIRIR?

Genellikle geceleri uykuları sabote eden sivrisinekler vücut ısısına ve gece uyurken çıkan karbondioksite gelir. Sivrisineklerin insanları ısırmasının sebebi ise aslında sadece yumurta üretme ihtiyacı.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR?

- Çay ağacı yağı, okaliptüs ve nane yağı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı birkaç saniye içinde alacaktır ve o bölgeyi hızlı bir şekilde onaracaktır.

- Özellikle elma sirkesinin içerdiği asit sayesinde ısırıklara iyi geldiği söylenmektedir. Pamuğa damlatarak elma sirkesini ısırıklara uygulayabilirsiniz.

- Buz terapisi kaşıntı hissini azaltır ve şişmeyi önler. Buz torbasını sinek ısırığının üzerinde koyarak bekleyebilirsiniz.

- Faydaları saymakla bitmeyen bal, antibakteriyel etkiye sahiptir. Isırığın üzerine bir miktar damlattığınızda kaşıntının geçmesi uzun sürmeyecektir.

- Soğutulmuş poşet çay torbaları şişkinliği alır ve ısırığın olduğu bölgenin nemlenmesini sağlar.

- Muz kabuğu da rahatlatıcı etkisi sayesinde sinek ısırıklarına iyi gelir.








Haberin Devamı