Başakşehir Sivrisineklere karşı teknolojik ekipmanlarla mücadele edildi

Sivrisineklere karşı teknolojik ekipmanlarla mücadele edildi

Paylaş
Sivrisineklere karşı teknolojik ekipmanlarla mücadele edildi

Sivrisineklere karşı teknolojik ekipmanlarla mücadele edildi

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerinin yaz aylarını huzurlu ve keyifli geçirmesi için sivrisinek ve karasinek gibi vektörlere karşı çalışmalara başladığını açıkladı. Sivrisineklerle mücadele sezonundaki çalışmalar biocopter, biodrone ve amfibik araç gibi teknolojik ekipmanlarla yürütüldü.

Haberin Devamı

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, vektör özelliği taşıyan ve insanlara hastalık bulaştırabilen sivrisinek ve karasinek gibi canlılara yönelik ilaçlama çalışmalarına yaz ayının gelmesiyle başladığını belirtti. Başakşehir Sazlıdere bölgesindeki su birikintisi olan alanlar bugün teknolojik aletler kullanılarak dezenfekte edildi. Vektörlerle 4 mevsim mücadele ettiği belirtilen ilaçlama ekiplerinin park ve bahçelerden su kanallarına, rögarlardan derelere kadar üreme ve yaşam alanlarını kontrol altında tuttuğu ifade edildi.

“İNSAN GÜCÜ İLE TEKNOLOJİYİ BİRLEŞTİRDİK”

Biocopter ve biodrone ile havadan, amfibik araçla engebeli arazi ve derelerde, sisleme aracıyla ise kanalizasyonlarda ilaçlama çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Ayrıca belediye çalışmalarda, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen ürünler kullanılacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

Sazlıdere bölgesindeki temizleme çalışmalarında yer alan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu şunları söyledi:

“Bu temizlik çalışması birkaç adımda uygulanmaktadır. Önce sivrisinek olan yerlerin tespiti gerçekleştiriliyor. Daha sonra tespit edilen yerleri takip ediyoruz. Bizim bu yıl tespit ettiğimiz alan 2 bin civarındadır. Bu alanlar gps sistemiyle takip ediliyor. Biz burada İnsan gücünü teknolojiyle birleştirdik. Bu teknolojik ekipmanlarımızla insanların ulaşamayacağı yerlere ulaşıyoruz. Oraları ilaçlıyoruz. Bu uygulama belediyeler tarafından yapılıyor olsa da vatandaşımıza da iş düşmektedir. Sivrisinek ve larvalar çok kolay üreyen şeylerdir. O yüzden tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyete davet ediyorum.”