Türkiye (Son Dakika) Siyam ikizleri Derman ve Yiğit, ülkeye getirildi

Siyam ikizleri Derman ve Yiğit, ülkeye getirildi

Paylaş
Siyam ikizleri Derman ve Yiğit, ülkeye getirildi

Antalya'da yapışık bir şekilde dünyaya gelen siyam ikizleri Yiğit ve Derman İngiltere'de geçirilen başarılı operasyon ile ayrılmıştı. İkizler ambulans uçak ile Ankara'ya iniş yaptı.

Antalya'da 2018 yılında sezaryenle dünyaya gelen siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gönderildikleri İngiltere’nin başkenti Londra’da, bir dizi ameliyat ile birbirlerinden ayrılmıştı. Anneleriyle birlikte aralık ayından bu yana Londra’da bulunan Derman ve Yiğit, az önce Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı

42 hekimin yer aldığı operasyonlar geçirdiler

İkizler Alanya ilçesinde 22 Haziran 2018'de sezaryenle dünyaya geldi. Antalya'da ve İstanbul'da çeşitli hastanelerde tedavi gören, kafaları yapışık olduğu için zorlu bir yaşam mücadelesi veren siyam ikizlerinin hikayesini, Anadolu Ajansının (AA) haberleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı devreye girdi. Benzer ameliyatların gerçekleştirildiği İngiltere'deki Great Ormond Street Hastanesi yetkilileri de AA muhabiri aracılığıyla aileyle irtibat kurdu. İngiltere'deki ameliyatı gerçekleştirecek ekip ile Türk doktorlar, aileyle görüştü. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansıyla siyam ikizleri ve ailesi, 1 Aralık 2019'da İngiltere'ye götürüldü. Aralarında iki Türk doktorun da bulunduğu 42 hekimin yer aldığı ekip, üç büyük operasyon gerçekleştirdi. Yapışık başları 28 Ocak'ta ayrılan Derman ve Yiğit'e hastanede bir süre tedavi uygulandı.

Haberin Devamı