Siyaset 15 Temmuz ile ilgili siyasilerden peş peşe mesajlar
Paylaş
15 Temmuz ile ilgili siyasilerden peş peşe mesajlar

Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları peş peşe geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Dünya demokrasi tarihi bu direnişle yeniden yazılmıştır' derken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'FETÖ ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürülecektir' ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Şentop ise 'Bu destan nesilden nesile anlatılacaktır' dedi.

FETÖ'nün hain darbe kalkışmasının 6'ncı yıldönümünde siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları geldi

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Kalın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz gecesi, tarihimizin en karanlık gecelerinden birine dönüşmekteyken milletimiz bu hain darbe girişimini başarısızlığa uğratarak bir destan yazmıştır. O gece milli iradeye canı pahasına sahip çıkan halkımızın kahramanlığına ve FETÖ'cü hainlerin ve destekçilerinin karanlık yüzüne tüm dünya tanık olmuştur. Milletimizin dayanışma ruhu, her türlü uluslararası destekli terör grubunun planlarını boşa çıkaracak güçtedir. O geceki cesaretimiz, dik duruşumuz, birliğimiz ve kararlılığımız aynı heyecanla devam etmektedir. Devletimizin ve milletimizin ortak düşmanı olan FETÖ ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Darbe kalkışmasında bulunanlar dünyanın hiçbir yerinde güvende olamayacaktır. Dini ve manevi değerleri istismar ve tahrif ederek bir ihanet şebekesi, sapkın bir inanç ve Türkiye düşmanlarının maşası haline gelen FETÖ’ye karşı her zemin ve satıhta mücadelemiz devam edecektir. FETÖ’ye ülkelerinde kucak açanlara, göz yumanlara ve onları Türkiye’ye karşı kullanmaya çalışanlara çağrımızı yineliyoruz: Koynunuzda beslediğiniz yılan dönüp bir gün sizi de sokacaktır. Bu zehirli yapıdan bir an evvel kurtulun. 15 Temmuz Destanı'nın yıl dönümünde şehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz ruhuyla Türkiye aşkına gayretle çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK: DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİ BU DİRENİŞLE YENİDEN YAZILMIŞTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü nedeniyle paylaştığı mesajında "15 Temmuz, milletimizin kanlı bir darbe girişimine ve milli iradeyi gaspetme teşebbüsüne karşı topyekun ve destansı direnişinin yıl dönümüdür. Dünya demokrasi tarihi bu direnişle yeniden yazılmıştır" dedi.

Ömer Çelik, Twitter'dan paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

15 Temmuz, milletimizin kanlı bir darbe girişimine ve milli iradeyi gaspetme teşebbüsüne karşı topyekun ve destansı direnişinin yıl dönümüdür. Aziz milletimiz, terörist işgal teşebbüsüne direnmiş ve o hain girişimi bertaraf etmiştir!

Darbelerden çok çekmiş ve bedeller ödemiş olan Yüce Milletimiz, tarihimizin en hain terör örgütü FETÖ’ye karşı dimdik durmuştur. Dünya demokrasi tarihinde ender rastlanacak bir duruş sergileyen milletimiz, demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, o gün kendini öldürmeye gelen darbecilere karşı ölümü göze alarak milli iradeye sahip çıkmış ve direnişe liderlik etmiştir. Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi vesayeti milletimizin üzerinden söküp atan bir duruş sergilemiştir.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz 15 Temmuz darbe girişimine hayatlarını feda ederek ve ölümü göze alarak geçit vermediler. Onların eşsiz fedakarlıkları sayesinde milli irademiz sapasağlam ayakta durdu. Dünya demokrasi tarihi bu direnişle yeniden yazılmıştır.

Haberin Devamı

15 Temmuz direnişimizin yıldönümünde Türkiye düşmanı projelerin aracı terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz.

Milletimizin 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışanlarla mücadele edeceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütlerine ve onları kullanan kirli ellere rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

Aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

O gece milli iradeye sahip çıkmak için ölümü göze alan milletimiz varolsun. Türkiye Cumhuriyeti çok yaşasın.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BU DESTAN NESİLDEN NESİLE ANLATILACAKTIR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü nedeniyle paylaştığı mesajında "Aziz Milletimizin yaktığı demokrasi meşalesi geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek, bu destan nesilden nesile anlatılacaktır" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihi boyunca bağımsızlığına leke sürdürmeyen, şanlı bayrağımızı yere düşürmeyen, vatanına, canı pahasına sahip çıkan Aziz Milletimizin yaktığı demokrasi meşalesi geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek, bu destan nesilden nesile anlatılacaktır.

Haberin Devamı

İman aydınlığının zulmün karanlığına galip çıktığı o gece, şehadete yükselen bütün vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyor, 251 şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Kapadokya’da balonlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için havalandı 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 6. Yıldönümü Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonları "Türk Bayrakları, Ömer Halisdemir, Türkiye geçilmez, unutmadık unutturmayacağız" pankartları ile havalandı.