Siyaset Alevi krizi! Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi
Paylaş
Alevi krizi! Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirirken Alevilik üzerine söyledikleri nedeniyle özür diledi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" demişti.

Haberin Devamı
Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirirken Alevilik üzerine söyledikleri nedeniyle özür diledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

Sakarya'da halka seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hz. Ali'yi sevenlerin incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum." diye konuştu.

İYİ Partili İbrahim Halil Oral

ORAL DA ÖZÜR DİLEDİ

İbrahim Halil Oral da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, "Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın @kilicdarogluk ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

ORAL DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Haberin Devamı

Bu gelişmeden hemen sonra İYİ Partili Halil İbrahim Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Açıklamada, "Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.