Siyaset CHP'den Çocuk Hakları Belgesi! 80 çocukla konuşuldu
Paylaş
CHP'den Çocuk Hakları Belgesi! 80 çocukla konuşuldu

CHP insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 'Çocuk Hakları Politika Belgesi' çalışması kapsamında, 80 çocukla görüşüp, onların beklenti ve önerilerini dinleyerek 'çocukları dinliyoruz' raporu hazırladı.

CHP Çocuk Hakları Belgesi hazırladı. Belgede çocukların yetişkinlerden beklentileri ve CHP’ye sundukları öneriler yer aldı.

Haberin Devamı

CHP insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Çocuk Hakları Politika Belgesi" çalışması kapsamında, 80 çocukla görüşüp, onların beklenti ve önerilerini dinleyerek "çocukları dinliyoruz" raporu hazırladı.

ÇOCUKLARIN BEKLENTİLERİ

Karaca'nın, partisinin Merkez Yönetim Kurulu’na sunduğu raporda, çocukların CHP’den ve yetişkinlerden beklentileri yer aldı. Rapora göre, çocukların öncelikli beklentisi, 'sen çocuksun sus' denmemesi ve daha çok söz hakkı tanınması. Özel hayatlarına saygı duyulmasını da isteyen çocuklar, istismara karşı güçlendirilmek, psikoloji ve savunma dersleri almak da istiyor.

İzinsiz günlüklerin okunmaması ve seçme yaşının 15'e düşürülmesinin yanı sıra, çocukların doğrudan ulaşabileceği 153 gibi şikâyet hatları oluşturulması, tüm çocuklar için ulaşımın ücretsiz olması, devlet ve özel okul ayrımının kaldırılarak devlet okullarında yabancı dil eğitiminin artırılması da çocukların talepleri arasında yer aldı. Çocuk Bakanlığı kurulmasını da isteyen çocuklar, tüm Türkiye’yi tanımak için geziler düzenlenmesini de talep ediyor.

Haberin Devamı