Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile Ukrayna'daki son durumu görüştü
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile Ukrayna'daki son durumu görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna'daki son durumu görüştü. Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk girişimleri dolayısıyla teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonla görüştü. Görüşmede Ukrayna'daki son durum ele alındı. Görüşmede BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk girişimleri, barışa katkı çalışmaları ve diplomatik çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEMASLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya Diplomasi Forumu"nun (ADF) ikinci gününde foruma katılan liderlerle temaslarını sürdürdü. Erdoğan, dün ilk olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik'i kabul etti. Kabul, Erdoğan'ın konakladığı otelde basına kapalı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Bulgaristan Başbakanı Petkov'u kabul etti. Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşme de yaklaşık 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca temasları kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi de kabul etti. Erdoğan, daha sonra Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, yarın da (14 Mart Pazartesi) Ankara'da Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşecek.

Haberin Devamı