Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukları kabul etti
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Vahdettin Köşkü'nde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki çocukları kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna oturan çocuklardan Şükrü Emre Eren, kabine toplantısını yönetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi'nde düzenlenen TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katıldı. Programın ardından Üsküdar'da bulunan Vahdettin Köşkü'ne geçen Erdoğan, burada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki çocukları kabul etti. Çocuklardan Şükrü Emre Eren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine geçerek kabine toplantısını yönetti. Bakanların koltuğunu dolduran çocuklar bu kabulde renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar, gitar ve keman çalarak müzik ziyafeti sundu. 

Haberin Devamı

"BU KUTLU BAYRAĞI DÜNYANIN ZİRVESİNE ÇIKARTMANIZI İSTİYORUM"

Kabulde çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, "Sizlerin vasıtasıyla ülkemizdeki ve dünyadaki çocuklara en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan'ı geleceği düşünerek çocuklarımıza, sizlere armağan etmiştir.

Ankara'da yakılan bağımsızlık meşalesinin ülkenin tamamını sarması, zaferle neticelenmesi sayesinde çocuklarımıza, gururla, huzurla, güvenle bırakacağımız yeni bir devlete sahip olduk. Biz de geçtiğimiz 20 yılda, ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetlerle Türkiye Cumhuriyeti devletini, milletimizin tarihine, şanına, hayallerine yakışır bir seviyeye getirdik.

Haberin Devamı

İnşallah bizden sonra bu bayrağı önce gençlerimiz, ardında da siz çocuklarımız devralacaksınız. Şanlı bir ecdadın torunları olarak sizlerin de bu emaneti ileriye taşıyacağınızdan şüphe duymuyorum. 

Her şeyden önce şunu unutmamalısınız. Bu ilke öyle devletlerden bir devlet, halklardan bir halk kesinlikle değildir. Dünyanın en köklü devlet geleneğine sahibiz. Milletimiz kendine diğer toplumları hayran bırakan mücadelesi, azmi, gayreti cesareti ile binlerce yıldır bulunduğu her yerde zirvede olmayı başarmıştır.

Elbette her millet gibi bizim de iniş çıkışlarımız olmuştur. Bugün Türkiye yeniden dünyanın liderliğine talip devleti ve insanlığın vicdanını, merhametini, umudunu, kendinde toplayan milleti ile yeni bir yükselişin içindedir. Sizlerden, bizim bıraktığımız yerden teslim alacağınız bu kutlu bayrağı her alanda dünyanın zirvesine çıkartmanızı özellikle istiyorum.

Bunun için gereken altyapıyı önemli ölçüde oluşturduk, büyük oranda sağladık. Artık bundan sonrası sizin kendi inancınızla, kültürünüzle, eğitiminizle, uzmanlığınızla nasıl yetiştireceğinize bağlıdır. Ben sizlere güveniyorum. Sizleri seviyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna geçerek kabineyi yöneten Şükrü Emre Eren, "Gazi meclisimizin kuruluş yıldönümü olan bir 23 Nisan'ı daha idrak ederken, bu anlamlı günü biz çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve meclisimizin kuruluşunu borçlu olduğumuz bütün silah arkadaşlarını düşünerek, ne kadar büyük bir ülkenin çocukları olduğumuzu hatırlıyor ve başta tüm arkadaşlarım olmak üzere bütün dünya çocuklarına da bu büyük mirası hatırlatarak, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.  

Haberin Devamı

Bizler bugünün çocukları olarak ülkemizin yarınlarının teminatı ama aynı zamanda emanetçileriyiz. Yüklendiğimiz bu mesuliyetin şuuru ve geleceğe dair en kuvvetli inancımızla güzel ülkemizin tarihinde, her zaman olduğu gibi yine yarınların dünyasına liderlik edecek, bilim, teknoloji, sanat ve edebiyat gibi hayatın tüm alanından insanlığa en büyük katkıyı sunacak bir medeniyet inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün sonunda çocuklara hediyeler takdim etti.