Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'dan Azerbaycan'a hareket etti
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'dan Azerbaycan'a hareket etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’e katılmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Azerbaycan’a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Azerbaycan ziyareti sırasında eşlik edecek heyet de Azerbaycan'a hareket etti.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye dışında ilk kez uluslararası olarak Azerbaycan’da önceki gün başladı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST Azerbaycan, başkent Bakü’de Crystal Hall’da bugün başladı. 29 Mayıs’a kadar sürecek TEKNOFEST Azerbaycan’ın açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Azerbaycan’da bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, “Dünyanın bir numaralı festivaline havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e hepiniz hoş geldiniz. TEKNOFEST ateşini önce İstanbul’da yaktık sonra Anadolu’ya taşıdık ardından geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘TEKNOFEST’i uluslararası bir marka haline getireceğiz’ diyerek işaret fişeğini yaktığında ilk durağımız elbette can Azerbaycan olacaktı. Bugün sizlerle aziz kardeşlerimizle beraberiz” dedi.

Haberin Devamı

SELÇUK BAYRAKTAR: İNSANI EN ZOR ANDA DAHİ MOTİVE EDEN UNSURLAR İNANCI VE HEDEFLERİDİR

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bakü’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. TEKNOFEST’i en iyi anlatan ifadelerin ‘takım çalışması’, ‘yüksek teknoloji’, ‘seferberlik’ ve ‘inanç’ olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, “Dünya düzeyindeki büyük işlerin hepsini sırt sırta vermiş takımlar başarıyor. Bugün ülkelerin bağımsızlıklarını korumaları ve ulusların kendi kaderini tayin edebilmeleri için yüksek teknolojiye sahip olmanın ne derece önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Modern dünyanın insanlık tarihindeki en büyük ayıpları şüphesiz sömürgecilik ve emperyalizmdir. Bu tehditlerin dünyayı esaret altına almasını engellemenin tek yolu teknoloji geliştirmek ve insanlığın hizmetine sunmaktır. Bunu toplumsal seferberlik ruhuyla gerçekleştirdiğimizde yüksek teknoloji geliştiren bir toplum olma hedefine daha da yaklaşmış oluyoruz. İnanç, başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir? Amacına nasıl varabilir? Tam da bu nedenle tüm bu meselinin özü inanmaktan geçiyor. İnsanı en zor anda dahi motive eden unsurlar inancı ve hedefleridir. Genç kardeşlerim ‘ne’ sorusundan daha çok ‘nasıl ve neden’ sorularını önceleyin. Merhum babamız Özdemir Bayraktar’ın da bizlere nasihatinde olduğu gibi sizler de hakkı üstün tutmayı yaşam gayesi edinin. İnancımızın rehberliğinde asla pes etmeyin. Güzel ahlak ve etikten ayrılmayın. İnanarak başladığınız işlerde ailenize, ailenizden de öte milletinize, milletinizden de öte insanlığa fayda sağlamayı amaç edinin” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

2018’den beri her yıl düzenlenen TEKNOFEST, Bakü’de Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı ortaklığında düzenleniyor.