Siyaset İsveç ve Finlandiya Türkiye’ye rağmen NATO’ya girebilir mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu
Paylaş
İsveç ve Finlandiya Türkiye’ye rağmen NATO’ya girebilir mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında gençlerle bir araya geldiği buluşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini bir kez daha veto etti. Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır. İçerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Bu ülkeler PKK/YPG'ye ev sahipliği yapıyor. Biz sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlara ilettik. Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar." dedi. Erdoğan ayrıca Atatürk Havalimanı'ndaki Millet Bahçesi projesi ile ilgili olarak, ''Pistlerin dışındaki yeşil alanları zenginleştireceğiz. Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız, pistler belki de kalacak.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” programında, Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, ''NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. İsveç tam bir terör yuvası. Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında gençlerle bir araya geldiği buluşmasında İsveç ve Finlandiya'nin NATO üyeliğini bik kez daha veto etti. Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır. İçerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Bu ülkeler PKK/YPG'ye ev sahipliği yapıyor. Biz sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlara ilettik. Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar." dedi.

"NATO BİR GÜVENLİK TEŞKİLATIDIR"

''NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz.'' diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda malum bu İsveç, Finlandiya tüm bunlar bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. Ve onlara yani PKK'ya YPG'ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını af edersiniz köprü üstlerine her yere asacaklar. Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle, kendilerine de söyledik. 'NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde biz terör örgütlerini olmasını kabullenemeyiz.'

Haberin Devamı

"NİYE BÖYLE BİR GAFLETE DÜŞELİM?"

Yani geçmişte girenler girdi. Bunun içinde Almanyası var, Fransası var. Yunanistan ve Fransa zaten bunlar girip çıkmışlardı. Ama sonra maalesef o dönemin Türkiye'deki yönetimi bunların önünü açtı. Ve bunlar tekrar NATO'ya geri dönebildiler. Geri döndüler de ne oldu? Örneğin şu anda Dedeağaç'ta Amerika üs kurdu. Ve FETÖ terör örgütü Yunanistan üzerinden Avrupa'ya seyahat ediyor. Ve kendilerine verdiğimiz teröristlerin isim listesini görmezden geliyor. Ve bunları hala korumaya devam ediyorlar. Şimdi diyorlar ki 'Talepleriniz nedir bilelim, ona göre İsveç'ten Finlandiya'dan bunları isteyelim.' Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Yunanistan'da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler. Niye böyle bir gaflete düşelim ki... Kusura bakmasınlar...

"BİR ÜLKE HAYIR DERSE NATO'YA ALAMAZLAR"

Biz şu anda bu yetkimizi çünkü NATO'da tam ittifak gerekiyor bir ülke hayır derse NATO ittifakı içerisinde o ülkeyi alamazlar. Bizim de şu anda bu konuyla ilgili kesinlikle iki ülke hakkında hele hele İsveç, kesinlikle tam bir terör odağıdır, tam bir terör yuvası... Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar. E şimdi Yunanistan'a geliyoruz. Batı'ya 400 milyar avro borcu var, hala Batı bunlara silah desteğini de veriyor. Üs kurmalarına örneğin Amerika'nın müsaade ediyor. E bir taraftan da bizimle görüşmelerinde 'Biz sizinle aramızdaki münasebetleri geliştirmek istiyoruz' falan bunu derken kalkıp iki devletli çözüme yani Kıbrıs'la ilgili 'biz olumlu bakmıyoruz' diyorlar. Senin olumlu bakmadığın şeye bizim olumlu bakacağımızı kim sana söylüyor."

Haberin Devamı

'BİR İHTİMAL BELKİ DE PİSTLERİ KALDIRMAYACAĞIZ'

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na yapılan millet bahçesi projesi ile ilgili "Bu noktaya millet bahçesi yapılması sizce herkesi mutlu edecek mi?" sorusunu cevapladı. Erdoğan, "Şimdiden size müjdeyi vereyim; inşallah çok çok mutlu edecek. Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olarak gelip orada hafta sonlarını hatta hafta içini geçirebilecek aileler olacak. Bütün bunlarla oyun parklarıyla, kültürel merkezlerle orası çok ciddi bir güç devşirecek inşallah. O bölge zaten millet bahçesi noktasında, Başakşehir tüm oralara kadar fakir. Ama şu anda bu millet bahçesiyle, ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak. Bir taraftan da yanında şehir hastanesi var. Şehir hastanesiyle birlikte şimdi düşünün bir tarafta 1006 odalı bir şehir hastanesi yanında millet bahçesi. Oranın güzelliği ne ile izah edilebilir? Bütün yeşiliyle, oyun parklarıyla burada gayet güzel bir proje hayata geçecek. Şimdiden ben oranın bitmiş halini görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız, pistler belki de kalacak. Ama pistlerin dışındaki şu andaki mevcut yeşil alanları biz çok daha farklı bir yeşil alan haline getirmek suretiyle orayı zenginleştireceğiz. Bununla ilgili olarak şu anda proje üzerinde çalışmaları sürdürüyoruz. Ve 29 Mayıs kutlamasını bu sene orada yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

‘RAKET TUTMA STİLİNİ JAPONLARDAN ÖRNEK ALDIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, masa tenisinde raket tutma stilini soran gençlere "Dünyada masa tenisinde çok farklı stiller var. Mesela Türkiye’nin klasik bir raket tutma tarzı vardır. Dünyada çoğunlukla o tarz kullanılır. Raketin sap kısmından tutarlar. Ama Çinlilerin, Japonların tutuş şekli benim tuttuğum şekildir. Ben onlardan örneği alarak o şekli kullanıyorum. Fena da değil, baya işe yarıyor. Son zamanlarda bazı dostlarla yaptığımız müsabakalarda işe yaradı. Mesela yurttaki masa tenisinde voleybol milli takımımızın koçu ile oynadık. O da o klasiği kullanıyordu. Ben ise raketi avucuma alarak kullandım. ‘Sen iyi oynuyorsun’ dedi. ‘Senin kadar değil’ dedim. ‘Yendin beni’ dedi. Demek ki stil birçok şeyleri değiştirebiliyor. Futbolda da bir plase vuruşları vardır, hepsinin farklı farklı, sistemde kendine özgü netice alışları var. Ben de masa tenisi ile raket de bu noktada işime yaradı iyi de gidiyor. Bundan sonraki süreçte herhalde diğerini öğrenecek halim yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'KISIRLAŞTIRMANIN ÖNEMİ BÜYÜK'

Erdoğan, belediyelerin sokak hayvanları ile ilgili faaliyetlerine yönelik soru üzerine, "Kısırlaştırmaya yönelik sokak hayvanlarına yönelik bu adımın atılması gerekiyor. Aksi takdirde sokak hayvanlarındaki bu sınırsız çoğalma ciddi bedeller ödettirebilir bize. Onun için belediyelerimizin işinin kolaylaşması notasında kısırlaştırmanın büyük önemi var. Bunun yanında da teşhis, tedavi ve operasyonlar. Konya Büyükşehir Belediyemiz de büyük bir projeyi hayata geçirdi. Beykoz Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizin içinde atılan adımlar var. Bu konuyla ilgili özellikle Tarım, Orman ve Hayvancılık Bakanlığımızı da devreye soktuk. Müşterek çalışma yapmak suretiyle bu hayvanlara yönelik, sokak hayvanlarına yönelik bazı adımlar atmamız gerekiyor. Tedbir, teşhis, tedavi ve koruma yöntemleri, bunlara yönelik adımlarımızı atıyoruz" dedi.