Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ülkemizi bu ayıptan kurtarmakta kararlıyız
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ülkemizi bu ayıptan kurtarmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftar programında bir araya geldi.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen programa, hayatını kaybeden Şule Çetin, Nuray Demir, Azra Gülendam Haytaoğlu, Dilek Kaya, Sıla Şentürk, Dilara Yıldız, Başak Cengiz, Sezen Ünlü, Emine Bulut, Pınar Gültekin, Müzeyyen Boylu, Özgürcan Aslan, Hatice Senem, Hafize Kurban, Hayriye Aylin Alkutay’ın yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında, "Zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız" dedi.

Erdoğan'dan net mesaj: Ülkemizi bu ayıptan kurtarmakta kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftar programında bir araya geldi.

"Şiddet doğuran sebepleri ortadan kaldırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Kadına şiddetle ilgili yapılan yenilikleri anlatarak konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 10 yılda kadın konuk evlerinde 325 bin kadının ve 190 bin çocuğun misafir edilmesi hem sorunun büyüklüğünün ve yürütülen mücadelenin ne derece etkin ve yaygın olduğunun göstergesidir. Bugüne kadar hazırladığımız 4 ayrı kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planında yer alan hedef, strateji ve faaliyetlerin harfiyen uygulanmasını sağlamaya çalıştık.

Haberin Devamı

Koruyucu ve önleyici hizmetlerdin toplumsal farkındalık alanlarına kadar her alanda çok önemli ilerlemek yaşandığını görüyoruz. Emniyet teşkilatımız bünyesinde 81 ilimizde ve ilçelerimizde kurulan aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele bürolarıyla ihtiyaç duyan kadınlarımızın yanındayız. Kısa adı KADES olan kadın şiddet uygulaması, şiddet mağduru kadınlarımızın tek tuşla emniyetimize ulaşma ve hızla müdahale fırsatı veren dünya çapında takdir gören bir uygulamadır. Bu uygulamanın 5 ayrı dilde çevirisi yapılarak ülkemizdeki yabancı uyruklu kadınların hizmet faydalanması temin edilmiştir.

Geçtiğimiz 4 yılda bu uygulamayı indiren kişi sayısı 3,5 milyonu, ihbarda bulunanlar ise 360 bini geçmiştir. Yargıya intikal eden konuların etkin bir şekilde soruşturulması ve hızla sonuçlandırılması için özel savcılar görevlendirilmiştir. Koruyucu ve önleyici tedbir kararları hususunda ihtisaslaşmayı sağlamak içinde tedbir mahkemeleri belirlenmiştir. Geçtiğimiz yıl mahkemelerimiz tarafından 280 bin tedbir kararı verilmiştir.

Kadına karşı işlenen suçlarla ilgili tutuklama kararı yüzde 200’e varan oranda arttığı görülmektedir. Bir başka ifadeyle kolluktan mahkeme ve savcılığa kadar her konudaki muhataplar teke indirilerek güçlü bir koordinasyon sağlanmıştır. Geçtiğimiz haftalarda attığımız yeni bir adımlar takdiri indirim başta olmak üzere pek çok konuda daha ileri düzenlemeler getiriyoruz.

Haberin Devamı

Müdahaleler ve cezaları artırarak bu sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. Şiddetin neden değil, sonuç olduğu gerçeğini unutmuyoruz. Şiddet doğuran sebepleri ortadan kaldırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.