Siyaset Dilek Öcalan Meclis Başkanlık Divanı'nda
Paylaş
Dilek Öcalan Meclis Başkanlık Divanı'nda

HDP Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan, en genç milletvekilleri arasında yer aldığı için TBMM'deki 25. Dönem açılışında Başkanlık Divanı üyesi olarak görev aldı

TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem başladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından 25. dönemde görev yapacak milletvekilleri TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Yemin töreni sırasında en çok dikkat çeken isimlerden birisi de Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve HDP Şanlıurfa milletvkeili Dilek Öcalan'dı.

Haberin Devamı

Milletvekillerini oturacağı sıralara milletvekili yemininin yazılı olduğu kartlar ve yakalarına takmaları için kokartlar bırakıldı. Ayrıca milletvekilleri Genel Kurul salonunda oturacakları sıralarında karanfillerle karşılandı.

96 KADIN MİLLETVEKİLİ MECLİS’TE

25. dönemde 96 kadın milletvekili 454 erkek milletvekili görev yapacak. Kadın milletvekillerinden 41 tanesi AK Partili, 20 tanesi CHP’li, 4 tanesi MHP’li ve 31 tanesi ise HDP’li. 25 dönemde görev yapacak yeni milletvekili sayısı ise şöyle: 145 AK Parti, 89 CHP, 52 MHP, 67 HDP.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın başkanlığında açılan 25. dönemin ilk oturumunda yeni dönemin en genç milletvekilleri olan HDP’li Tuğba Hezer, Dilek Öcalan, Enise Güneyli ile AK Partili Fatma Gaye Güler, Abdurrahim Boynukalın ve Sena Nur Çelik dönüşümlü olarak katip üye olarak görev yapıyor.

TBMM'de 25. Dönem ve yemin töreni geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında başladı. En genç milletvekillerinden HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Başkanlık Divanı'nda görev aldı.

DİLEK ÖCALAN BAŞKANLIK DİVANI'NDA GÖREV YAPIYOR

Meclis Başkanlık Divanı'nda görev yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, görev sırasında objektiflere böye yakalandı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekili seçilmemesine rağmen yeni hükümet kurulana kadar görevde olduğu için Meclis Genel Kurulu'ndaydı. Faruk Çelik ve Dilek Öcalan'ın tokalaşması da objektiflere böyle yansıdı.