Siyaset Erdoğan Ak Parti'ye üye oluyor. Abdullah Gül ve Davutoğlu törene katılacak mı?
Paylaş
Erdoğan Ak Parti'ye üye oluyor. Abdullah Gül ve Davutoğlu törene katılacak mı?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye geri dönüyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde ayrıldığı Ak Parti'ye üye olacak olan Erdoğan için bir tören düzenlenecek. Gözler Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nda

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugün AK Parti'ye üye olacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili dikkat çekici satırlara imza attı. Katılım törenine, Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılıp katılmayacağıyla ilgili şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte, ‘İkinci Erdoğan’ dönemi başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üye olacağı toplantıya, Kurucular Kurulu üyeleri de davet edildi. Tabii gözler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü arayacak.

ABDULLAH GÜL RESMİ KURUCU ÜYE DEĞİL


MKYK toplantısı bittiği andan itibaren “Abdullah Gül gelecek mi” sorusunun cevabı arandı. Öncelikle Abdullah Gül, AK Parti’nin resmi kurucu üyesi değil. AK Parti’nin kuruluşunda milletvekilleri kurucu yapılmamıştı. Ama Gül ile ilgili şöyle bir farklı durum var. Bir süre “Kurucular Kurulu üyesi” olarak yer aldığı listeden Cumhurbaşkanı seçilince ismi çıkarılmış.

ABDULLAH GÜL'ÜN GELMESİ BEKLENMİYOR, DAVUTOĞLU İSE...


Abdullah Gül gibi AK Parti’yi kuran üç isimden biri olan, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış birine üyeliği sorulmaz ama Abdullah Bey, cumhurbaşkanlığı görevinden sonra AK Parti’ye üye olmadı. Ama referandumdan bu yana süren tartışmalar nedeniyle, Abdullah Gül konusu mercek altına alınacak. Ama cumhurbaşkanlığına veda ettiği günden bu yana hiçbir siyasi toplantıya katılmayan Abdullah Gül’ün gelmesi beklenmiyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise toplantıya katılması bekleniyor. Davutoğlu 16 Nisan gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp ilk tebrik eden isimlerden biriydi.

ERDOĞAN İLK KEZ GENEL MERKEZ'E GELECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinden sonra AK Parti Genel Merkezi’ne ilk kez gelecek. Tören saat 13.00’te başlayacak. Sade bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım kürsüye birlikte çıkacaklar. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyelik formu imzalanacak. Böylece, ‘efsane geri dönecek’. Bir balkon konuşması düşünülmüyor. Erdoğan, kısa ama önemli bir konuşma yapacak. Yeni dönemin ipuçlarını verecek.

Haberin Devamı