Siyaset İmamoğlu'nun tartışılan fotoğrafına CHP yönetimi ne dedi?
Paylaş
İmamoğlu'nun tartışılan fotoğrafına CHP yönetimi ne dedi?

İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi ve çekilen fotoğraf karesiyle ilgili konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Gezi hakkında bilgimiz vardı' dedi. CHP Genel Başkan Yardımcı Seyit Torun ise, 'Keşke gazetecileri götürmek yerine isteyen gazeteciler kendisi gelseydi.' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi ve o geziye davet edilen gazetecilere verilen fotoğraf gündemde. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Gezi hakkında bilgimiz vardı" derken, CHP Genel Başkan Yardımcı Seyit Torun, "Keşke gazetecileri götürmek yerine isteyen gazeteciler kendisi gelseydi." dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi siyasetin gündeminde. Gezi kadar, geziye davet edilen ve çok konuşulan fotoğraf karesi üzerinden tartışmalar yapıldı.

 "200-300 KİŞİNİN KENDİ ARASINDAKİ YORUMLARI"

Sosyal medya platformlarında CHP'li isimlerin katıldığı sohbet odalarında ziyarete ilişkin o fotoğraf karesi eleştirildi. O eleştiriler İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'a da soruldu. FOX TV'deki Çalar Saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya'ya konuşan Ongun, "200-300 kişinin kendi arasındaki yorumlarıdır, eleştirileridir. Biz tartışmaları önemsemiyoruz, medyanın kendi içindeki tartışmalar olarak görüyoruz." dedi.

"KEŞKE GAZETECİLER GÖTÜRÜLMESEYDİ"

Peki tartışmalar CHP'de nasıl karşılık buldu? Gazeteci Muharrem Sarıkaya'ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Keşke gazeteciler götürülmeseydi, gazeteciler kendileri gelseydi" dedi. Torun, "İmamoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak gitmesi bizim açımızdan memnuniyet verici. Sonuçta CHP'nin yükselmesi için çaba gösteriyor. Ancak gazetecileri beraberinde götürmek yerine, keşke 'isteyen gazeteci kendisi gelsin dilediği gibi geziyi takip etsin, biz de kendilerine yardımcı olacağız' denilseydi. Davet edilince başka bir tartışmaya yol açıldı. Bu açıdan benim de eleştirdiğim yönleri oldu." dedi.

Haberin Devamı

"GEZİYE KİMLERİN DAVET EDİLİP EDİLMEDİĞİ GENEL MERKEZİMİZİN İŞİ DEĞİLDİR"

Tartışmaların CHP Genel Merkezi'nde nasıl yankılandığı da merak konusuydu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Geziyi kimlerin davet edilip edilmediği Genel Merkezimizin işi değildir." dedi. Öztrak, "İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız kendi memleketi ve komşusu illere genel başkanımızın bilgisi dahilinde bir bayram ziyaretinde bulunmuştur. Bu geziye kimlerin davet edilip edilmediği genel merkezimizin işi değildir. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tercihi olup, bu fotoğrafın genel merkezimizce teviline ihtiyaç duyulmamaktadır." dedi.