Siyaset Madrid'de Erdoğan-Biden zirvesi! Kritik konular ele alındı
Paylaş
Madrid'de Erdoğan-Biden zirvesi! Kritik konular ele alındı

İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Liderler Zirvesi dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleştirilen kritik görüşme sona erdi. Önemli görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Zirveye dair Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Açıklamada, Biden'ın Türkiye-İsveç ve Finlandiya arasındaki mutabakattan duyduğu memnuniyetini dile getirdiği aktarıldı.

NATO Zirvesi sebebiyle İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ikili görüşme sona erdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Biden'la görüşmesinde, "NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir." dedi.

Madrid'de Erdoğan-Biden zirvesi İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Liderler Zirvesi dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleştirilen kritik görüşme sona erdi.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna tahılının çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Biden'dan F-16 mesajı

Öte yandan Beyaz Saray kaynakları, görüşmeye ilişkin Biden'ın Erdoğan'a F-16 satışının Kongre'den geçmesi için çalışacağını söylediğini aktardı.

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İki lider Ege ve Suriye’de istikrarın önemini ele aldı” denildi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın Madrid’de gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Biden’ın Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında varılan memorandumu memnuniyetle karşıladığı kaydedildi. Liderlerin, Rusya’nın saldırganlığına karşın Ukrayna’ya yönelik desteğinin devam edeceğini yinelediği aktarılan açıklamada, Erdoğan ve Biden’ın Ukrayna’dan tahıl ihracatının önündeki Rus engellerinin kaldırılmasının önemini ele aldığı aktarıldı. “İki lider Ege ve Suriye’de istikrarın önemini ele aldı” denilen açıklamada, “Biden, ikili ilişkilerin sürdürülmesi konusundaki isteğini yineledi ve liderler hükümetler arasındaki yakın istişarelerin önemi noktasında mutabık kaldı” denildi.

Türkiye'ye teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, temasların yarın da devam edeceğini belirtti. Erdoğan 'Rusya- Ukrayna savaşında denge politikasıyla süreci çözme gayretindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım' vurgusunda bulundu. Erdoğan, "NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir." dedi.

ABD Başkanı Biden ise Finlandiya-İsveç mütabakatı ve Ukrayna tahılı konusundaki çabaları için Türkiye'ye teşekkür etti.

''Ukrayna Savaşı’nda denge politikası yürütme gayretindeyiz”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Türkiye’nin denge politikası yürüttüğünü ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden ise, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine verdiği destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.
İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Liderler, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun bir aradan sonra Biden ile bir araya gelmekten memnun olduğunu belirterek, söz konusu NATO Zirvesi’nin gündemi itibariyle yoğun olduğunu aktardı.
Zirvede NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımların Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki sürece de katkı sağlayacağını belirten Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Türkiye’nin denge politikası yürütme gayreti içerisinde olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki süreci çözmenin gayreti içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz o ki denge politikası ile netice alıp tahıl konusunda da bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım” dedi.
Biden ise, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine verdiği destek ve Türkiye’nin tahıl konusundaki çabalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, Erdoğan ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı