Siyaset Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Paylaş
Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için son dönemde adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuyla hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildikten sonra sadece görevini yapmalı." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret ettiği Meral Akşener'le yaptığı görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş, "8 Nisan 2022'ye geldik. Önümüzde 2 yıl daha var; ama biz alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın ne olduğunu anlatıp bir de bu 3 yılın hesabını vermek istiyoruz. Seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı’nın genel başkanlarını hepsini davet edip, o gün sizlerin de huzurunda Ankara’da 3 yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, neler yapılmadı engellemeler oldu mu, olduysa hangi konularda oldu ve bundan sonraki 2 yıllık süreçte neler yaparak tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız. Ankara halkının da bunları duyup, varsa beklentileri mutlaka onlar bize ‘şunları da yetiştirin’ diyeceklerdir" diye konuştu.

Meral Akşener, Mansur Yavaş'ı kabul etti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret ettiği Meral Akşener'le yaptığı görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisini cumhurbaşkanı adayı göstereceklerini açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ben biliyorsunuz bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı; ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne onların iç işlerine karışmalı, işini gücünü yapmalıdır. Ben seçilmeden önce 'bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız' diye söz vermiştim. Bu tavrımı aynen devam ettiriyorum. Böyle bazen böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz; ama o çizgimi de hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında; ben de görevimin başındayım."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklediklerini belirterek açıklama yapmıştı. Özdağ'ın bu sözleri siyaset dünyasını hareketlendirmişti.