Siyaset Peş peşe gelen kötü haberler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat: Çalışmalarınızı hızlandırın
Paylaş
Peş peşe gelen kötü haberler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat: Çalışmalarınızı hızlandırın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde başıboş köpeklerin neden olduğu kötü haberler sonrası sokak hayvanları sorununun çözümü için belediyelere "çalışmalarınızı hızlandırın" talimatı verdi. Erdoğan, "Sorundan ve çözümden belediye başkanları sorumlu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici haberlere rastlandığını söylemişti.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." demişti.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜNDEN BELEDİYE BAŞKANLARI SORUMLU"

Edinilen bilgiye göre, sorun ve çözüm önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme geldi. Erdoğan, bir kez daha belediyelere talimat vererek, "Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu" dedi. Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalara hız verildi.

Haberin Devamı

81 İLDE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILACAK

Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak. Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.