Siyaset Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. dilekçe! 'Siyasi cinayetler' iddiasında flaş gelişme
Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. dilekçe! 'Siyasi cinayetler' iddiasında flaş gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasi cinayetler iddiaları hakkında 2. dilekçeyi verdi. Erdoğan'ın ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınmasını talep ettiği öğrenildi.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' iddiasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla siyasi cinayetler iddiaları hakkında tekrar dilekçe verdi. Erdoğan dilekçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınmasını talep etti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de bugün köşesinde Erdoğan'ın 2. dilekçeyi verdiğini duyurmuştu.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısı şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler iddiasının peşini bırakmamakta kararlı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni bir adım attı. Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN BİLGİSİNE BAŞVURULSUN

Kılıçdaroğlu’nun, siyasi cinayetler iddiasına gerekçe olarak gösterdiği Erdoğan’ın konuşmalarının izah edildiği dilekçede, “Sonuç olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin, iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

MEYDAN OKUMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın 105. maddesinde kendisine sağlanan hukuki güvencelere başvurabilirdi. Ama o yola tenezzül etmedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun başvurusunu muhatap almayabilirdi. Ama o ne yaptı? Dün itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez başvuruda bulunarak hem Kılıçdaroğlu’nun iddialarına tek tek yanıt verdi hem de siyasi cinayetler iddiasının aydınlatılması için Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti. Bu bir meydan okuma.

Şimdi sıra Kılıçdaroğlu’nda. Elinde ne tür bilgi, belge, istihbarat, duyum varsa yargı mercileriyle paylaşmak zorunda. Yoksa siyasi cinayetler gibi önemli bir iddia ortaya atıp sonra kaçmış durumuna düşer.

KILIÇDAROĞLU DEMİŞTİ

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasını talep ettiği 15 Ekim tarihli başvuruda, “Taleplerimizin karşılanması sonrasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerekli beyan ve değerlendirmeler yazılı olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecektir” deniliyor.