Siyaset TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'a soruşturma başlatıldı
Paylaş
TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'a soruşturma  başlatıldı

RTÜK, katıldığı bir programda Türk ordusu için "satılmış" diyen CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'ın ifadeleriyle ilgili inceleme başlatmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başarır hakkında soruşturma başlattı.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TSK'ya yönelik kullandığı ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Peygamber Ocağı kabul edilen TSK'nın milletin yüz akı olduğu bildirerek, "Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır" denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada 'Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. 'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir kullanıyor' dedi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Katıldığı bir televizyon programında 'Türk ordusu satılmış.' diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nin 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.